Yamazaki 10, 40%

”Dramlaxing” med en ung japanare ikväll, i form av Yamazaki 10 ifrån Suntory. Denna har jag faktiskt smakat en gång tidigare fast det är några år tillbaka och långt tidigare innan jag hade en egen whiskyblogg. Det jag kommer ihåg ifrån den gången var att jag tyckte den var lite fruktigt blommig på sluttampen.

Japansk whisky har ju också en tendens att bli lite dyrare än malten ifrån Scotland (som iof också kan vara väldigt dyr ibland). Därför har jag endast införskaffat mig en sample av denna då jag har mina föraningar om att betyget kanske inte kommer skjuta i höjden nämnvärt och då jag hellre väljer att lägga pengarna på ännu bättre singlemalt ifrån Japan… För det vet jag att det finns! 😉

Yamazaki 10, 40%

Region: Japan, Styrka: 40 %, Pris: 375 kr SB-nr: –

MITT BETYG: 12,00 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (3,25) Syligt fruktig och med lite sötma. Banan, ek, och gräs.

SMAK
: (3,00) Lite speciell men ganska rund i smaken när den fått ”sätta sig” lite och där en ganska kryddig ton växer fram, ihop med torkad frukt, hö och citrus. 


EFTERSMAK
: (2,75) Mot slutet tränger viss spritnyans fram mellan tonerna av malt och kryddpeppar…


HELHET
: (3,00) Känns lite lätt och ofärdig men där man kan hitta några riktigt trevliga blommiga och fruktiga lager om man letar på djupet och bortser ifrån sprittonerna… Som ung 10-åring känns den ganska ok men där den 12-åriga känns som ett bättre val. Eller ännu hellre den 18-åriga om man har råd!

Notering: 120820, Privat smakad sample, (FAN)

(Visited 18 times, 1 visits today)

1 svar på ”Yamazaki 10, 40%”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *