Old Pulteney 21, 46% 2011

Blev sugen på att testa ännu ett samples-prov som inhandlades för ett tag sedan och varför inte passa på att avrunda kvällen med att smaka av världens bästa whisky, 2011 enligt  Jim Murray och ”The Whisky Bible 2012”! (med 97,5 poäng av 100!!)

Old Pulteney 21, 46% 2011

Region: Northern Highland, Styrka: 46%, Pris: 1.299 kr  SB-nr: 85114

MITT BETYG: 15,75 av 20,00

DOFT/UTSEENDE: (4,00) Tydliga tunga ek-toner blandat med torv, kanel och vanilj.

SMAK: (4,00) Smaken är balanserad, ganska kraftfull och fyllig och söt. Lite fruktkaraktär med lite mörkare kryddiga undertoner… Inte mycket rök att tala om.

EFTERSMAK: (3,75) Ganska mjukt avslut till en början där en viss kryddighet långsamt byggs upp mot slutet Åter anas ektonerna och viss nötighet!  

HELHET: (4,00) Värdens bästa whisky? Nja, inte riktigt för min del i alla fall och där ordet ”hyfsad” ligger nära till hands 🙂 Hade uppskattat den mer om det funnits lite mera rök/sälta i den. Tål lite, lite vatten…

Notering: 121008, Privat smakad sample, (FAN)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 11 times, 1 visits today)

6 svar på ”Old Pulteney 21, 46% 2011”

  1. Provade denna på SWF-convention förra året och var inte överförtjust i den… Jim Murray har helt enkelt druckit för mycket whisky och tappat omdömmet 😉

    1. Hehe, ja kanske det… Tycker ändå den är bra och håller hög klass och den är absolut inte otäck på något sätt även om jag personligen inte skulle klassa den som ”värdens bästa whisky 2012”.

      Kanske lite väl att ge den 97,5 av 100 då den inte ens smakar lite grann som botten av en tjärad eka eller som insidan av en ny-eldad skorsten… 😉 😛

      1. Jag tycker om den, även om jag har en del jag håller högre.
        Men smaken är ju som baken!

        1. Ja, jag gillar den också och tycker även att den 12:åriga är en helt ok wirre men som sagt, bästa whiskyn 2012, det håller jag inte riktigt med om. (…och Jim har ju rätt att ha fel han också, hehe)

          1. Hehe… Där har du en poäng Fredde 🙂

            Jepp Robban det är tur smaken är som baken skulle bli väldigt tråkig o enformig whisky annars 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *