Amrut Sherry Finish, Blackadder Raw Cask 58,1%

För den som är sugen på sherrynyanserad whisky med kraftfulla inslag och som vågar sig på en whisky som kommer ända bortifrån Indien kan spetsa öronen och lyssna nu. I morgon 1/12 släpps nämligen denna Amrut-buteljeringen i Raw Cask-format och med en styrka av 58,1% och har buteljerats av välkända Blackadder.

log_ba

Freddeboos.se skickar ett stort tack till vår svenska importör Clydesdale AB som varit snäll och försett mig med ett smakprov av denna kommande nyheten och som även kan beställas direkt över deras hemsida.
(Se hela SB-nyhetslistan för december)

amrut_peated
 WHISKY:  Amrut Peated Sherry Cask, Blackadder Raw Cask
 STYRKA:  58,1%  ÅR: 2014  ÅLDER: –
 REGION:  Indien  TYP: Single Malt  PRIS: 1.298 kr
 DESTILLERI:  Amrut  SB-ART NR:   84286 (BS)
 PRODUCENT:  Blackadder   LEVERANTÖR:  Clydesdale AB

Mina omdömen: Amrut Sherry Finish, Blackadder Raw Cask 58,1%

DOFT: 4,25 Underbara medeltunga sherry-tongångar med russin, fikon och dadlar i främsta rummet. Härligt mahogny-färgad whisky med riktigt trevligt utseende. Ger ifrån sig en liten svag nyans av färskt träspån och mera torv när ett par droppar vatten har lugnat ner den lite grann. 

SMAK: 4,25 Lite krämig och tjock munkänsla med god nyanserad sherrysmak med fatkaraktär och som man gärna suger länge på. Kräver dock sin beskärda del av vatten för att helt blomma ut. (Den är inte spritig men ganska kraftfull både i doft och smak)

ESMAK: 4,25 Eftersmaken är precis som smaken en mycket välfylld och balanserad historia och som också den går i sherryns tecken. Upplever den dock mer söt än torr (vilket är ett plus för min egen del) och har en svag beska.

HELHET: 4,25 En riktigt jäkla nice whisky som är fullmatad med toner av mörka bär och andra sherrynyanser. Denna vill man ha mera utav. Mycket mera! En Indisk whisky som verkligen kan rekommenderas! 🙂

TOTALPOÄNG: 17,00 / 20.00 p

Clydesdale[Musiktips:]

Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 20 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *