Svenska Eldvatten Ledaig 1997 50,3%

För den invigde så är Svenska Eldvatten ett bekant namn och en av landets oberoende buteljerare av whisky, rom och övrig ädelsprit och som ofta brukar få goda omdömen för sina flaskor. Givetvis togs därför chansen när jag fick möjlighet att testa på en sample av en rökwhisky ifrån Tobermory-destilleriet ute på ön Isle of Mull.

I vanlig ordning när det gäller rökwhisky ifrån detta lilla destilleriet så går den under namnet Ledaig och där denna caskstrenght-buteljering enligt uppgift ligger på 40 ppm och endast har genomgått en lättare filtrering och är helt utan färgämnen. ”Sounds fine with me!!” 😛 😀

svenskaeldvatten_ledaig_1997
 WHISKY:  Svenska Eldvatten Ledaig
 STYRKA:  50,3%  ÅR: 1997  ÅLDER: –
 REGION:  Isle of Mull  TYP: Singel Malt  PRIS: 1.095 kr
 DESTILLERI:  Ledaig  SB-ART NR:   –
 BUTELJERARE:  Svenska Eldvatten  LEVERANTÖR:  Svenska Eldvatten
 ÖVRIG INFO:  40 ppm, 120 flaskor

 

DOFT: 4.25 Rund men kraftfull och ganska gummibaserad (Ledaig-karaktäristisk) rökighet. Utseendemässigt är färgnyansen lätt halmfärgad och helt klar.

SMAK: 4.25 Även smaken är något rågummibetonad i själva rökigheten som är rejält djupgående och jag gillar detta skarpt! Lätt maltighet och en hel del ljusa trätoner i botten. Gottgott!!

ESMAK: 4.25 Lång, fyllig eftersmak med betydande rökkaraktär. Gummistövel, lite aska, och några droppar målarfärg. En riktig sugkaramell!

HELHET: 4.25 Gillar man rökwhisky av lite tyngre karaktär och kanske ännu inte testat nån av Ledaigs (och Svenska Eldvatten) rökvarianter så har man missat nått. Tål några droppar vatten. Bör testas!! 😛

TOTALPOÄNG: 17,00 / 20.00 p

Notering: 160717, FAN
 
[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 4 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *