Mackmyra Midnattssol 46,1%

Det var nu ett tag sen jag smakade något ifrån Mackmyra, landets första maltwhisky-destilleri. Det skall därför bli kul att åter få stifta lite ny bekantskap med delar av deras fristående säsongswhiskys och som jag har införskaffat mig samples utav. (mina tidigare möten med destilleriets produkter har inte helt fallit min personliga åsikt i smaken och där jag därför valt att spara lite grann på kosingen. Men testa vill man ju definitivt…! :))

Först ut blir Midnattssol, en whisky som lagrats på en kombination av amerikansk och svensk ek, sherry och bourbonfat, och därefter slutlagrats på svenska björkvinsfat.

 WHISKY:  Mackmyra Midnattssol
 STYRKA:  46,1%  ÅR: 2014  ÅLDER: NAS
 REGION:  Sverige  TYP: Singlemalt  PRIS: 598 kr
 DESTILLERI:  Mackmyra  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Mackmyra  LEVERANTÖR:  Mackmyra
 ÖVRIG INFO:  –

 

Mina omdömen/kommentarer:

DOFT: 3.75 Här doftar det gott av blommig päronek med svaga kryddinsslag i baksätet. Även ett litet fräscht halminslag kan också hittas. Somrigt!!

SMAK: 3.50 Pepprig smak med ljusare halminslag och lite citrus/harsyra. Med en del dova och mjuka eknyanser. Med viss sötma och svag/obetydlig beska. Björkvin, ja kanske?

ESMAK: 3.50 Får en lite mera maltig karaktär ju längre tiden går. Ganska rund i avslutet men där den kryddiga pepparhettan är kvardröjande.

HELHET: 3.75 En snyggt presenterad svensk whisky med somriga nyanser av päron och halm och lite pepparkryddig smak. Plus för bra buteljeringsstyrka!

TOTALPOÄNG: 14,50 av 20.00 p

Notering: 171030, Sample

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

   
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 
(Visited 39 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *