Peat’s Beast Cask Strength Pedro Ximénez Sherry Cask Finish 54,1%

En cask strength-whisky på 54.1% med namnet ”Peat’s Beast och som har fått en PX-cask finish:) Ja Ni hör ju själva vad gott det låter och hur det redan nu vattnas i munnen… Att jag dessutom inte tidigare ens har hört talas om detta rökmonster gör ju att nyfikenheten ökat ännu mer när jag nu äntligen fått möjlighet att testa den.

 WHISKY:  Peat’s Beast Cask Strength Pedro Ximénez Sherry Cask Finish
 STYRKA:  54,1%  ÅR: –  ÅLDER: NAS
 REGION:  Scotland  TYP: Singlemalt  PRIS: €45
 BUTELJERARE:  Kammer-Kirsch  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT:  Kammer-Kirsch  LEVERANTÖR:  Kammer-Kirsch
 ÖVRIG INFO:  Cask Strength, Pedro Ximénez Sherry Cask Finish

 

Mina omdömen/kommentarer:

DOFT: 4.50 Underbart sötrökig inledning med härligt asknyanserad doft. Inte så mycket sherrykaraktär vid första mötet utan mera en mycket välavvägd men ändå lite brutal rökighet med saltstänk, ostronskal och blött hamparep. Oj vad jag gillar detta!!

SMAK: 4.50 Första sippen säger Laphroaig… Medicinal röksmak, svavel, plastiga fenoler och med ett underbart bett! Lite rått men ack så GOTT och där den söta sötman balanseras upp mot ett lite mera beskare avslut som ligger och väntar. Sherryfinish? Nah, möjligen kan kanske lite grann hittas i kulisserna mot slutet. Här är det mest rök som talar.

ESMAK: 4.50 Ett avslut som heter duga med lång röksvans av utbrunnen brasa och med en liten (sherry?)strävhet. Torkad frukt, lite russinvanilj och söt rök med tilltagande beska.

HELHET: 4.50 En riktig käftsmäll med rejäl och bred rökighet och med kraftfull smak av lite råare karaktär. Varför har jag inte smakat denna tidigare?!? Ännu en NAS-rökwhisky att lägga till favoriterna! (Tror fortfarande på att det är en Laphroaig som har buteljerats) Vill ha! ?

Ev. kommentar: P.s Besök gärna även Besten’s snygga hemsida för att ta närmare del av historien omkring denna whisky.

TOTALPOÄNG: 18,00 av 20.00 p

Notering: 171112, Sample

[Musiktips:] *****


   
logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 
(Visited 20 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *