Mackmyra Sommartid 46,1%

Att lagra whisky på fat som tidigare innehållit något helt annat är vanligt förekommande inom whiskyvärlden och ett vanligt sätt att kunna sätta lite annan prägel och smak på destilleriets whisky. Så har även vårt svenska whiskymärke Mackmyra tidigt gjort och där man gillar att laborera med lite olika slutlagringar.

Mackmyra Sommartid är en sådan tillfällig säsongswhisky och som säljs i begränsad upplaga och där man försöker anknyta till olika smaker som hör till de olika årstiderna. Just denna whiskyn har fått ta smak av både svenska och amerikanska ekfat som tidigare har innehållit hjortronvin. 

 WHISKY:  Mackmyra Sommartid (Limited Edition)
 STYRKA:  46,1%  ÅR: 2015  ÅLDER: NAS
 REGION:  Sverige  TYP: Singlemalt  PRIS: 598 kr
 DESTILLERI:  Mackmyra  SB-ART NR:   92145 
 PRODUCENT:  Mackmyra  LEVERANTÖR:  Mackmyra
 ÖVRIG INFO: Lagrad på svenska och amerikanska ekfat som tidigare lagrat hjortronvin

 

MINA OMDÖMEN OCH BETYG FÖR:  Mackmyra Sommartid 46,1%

DOFT: Ljus honung med lätt vanilj och kokade mjuka frukter. Här finns även en tunn och lätt underton av sågspån och dammig wellpapp. Överlag en ganska god och tilltalande doft.

SMAK: Inledande fräsch smak med lite syrlig karaktär och där tropisk fruktighet ligger långt fram. Några kokade päron, halm, honung, citrus(?) ekfatsinslag och lite vaniljkola bildar tillsammans en ganska mjuk smakkaraktär på denna orökiga whisky som är lagrad på fat som tidigare innehållit hjortronvin. (har personligen dock lite svårt att hitta och sätta fingret på just hjortronsmaken här)

ESMAK: Mot slutet kommer lite vitpeppar fram som stöttar upp den mjuka fruktigheten. En kryddighet som hänger kvar en ganska lång stund i munnen.

HELHET: En hyfsat god whisky ifrån Mackmyra och som har en upplyftande syrlighet, god fräschör och en ganska trevlig fruktighet. Uppfattar lite av den karaktäristiska och lätt unkna tonen som jag ofta hittar hos detta destilleriet men tycker inte att det påverkar helhetsintrycket speciellt negativt. 

Ev. kommentar: Drickbart och får tummen upp av mig!

Vill jag: Ha den på hyllan? ✔ Funkar som present? ✔ Värd att jaga ifatt på? ➖

TOTALPOÄNG: 15,00 / 20.00 p

Notering: 180301, Sample, (JBL)
Bildkredit: Mackmyra Whisky

Vad tycker andra whiskybloggare som smakat samma whisky:

| WhiskySaga | Änglarnas andel | Thomas Whiskyblogg

[Musiktips:]

   logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 42 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *