Glendalough Single Malt 7 y.o 46%

Under maj månad kör vi i whiskyklubben AWC åter ett litet samplesprojekt där vi denna omgången har samplat (5 cl) upp en irländsk whiskey ifrån Glendalough-destilleriet som är beläget strax utanför Dublin. Fram till 27 maj finns sedan möjlighet för varje deltagare (12 st) att frivilligt kunna inlämna och bidra med omdömen och poäng till den totala sammanställningen som skickas in via klubbsidan.

Tog själv tillfället i akt med att inleda min helg med denna 7-åring som är en ofiltrerad first fill bourbon-whiskey gjord på källvatten ifrån Wicklow. Flaskans etikett är prydd med sju stycken silverkors som tydligen sägs skall kunna härleda fram till de sju kyrkorna som finns runt om i området kring Glendalough. [karta]

 WHISKY:  Glendalough 
 STYRKA:  46%  ÅR: –  ÅLDER: 7 y.o
 REGION:  Irland  TYP: Singemalt  PRIS: 599 kr
 DESTILLERI:  Glendalough  SB-ART NR:  85526
 BUTELJERARE:  Glendalough  LEVERANTÖR:  Granqvist Beverage House
 ÖVRIG INFO:  –

 

Mina omdömen: Glendalough Single Malt 7 y.o 46%

DOFT: 3.75 Maltig apelsinmarmelad med lite dova fatinslag. Syrlig citrus. Mjuk vanilj och lite toffékola. Även lite krispig spannmål kan också hittas i den goda doften.

SMAK: 3.50 Ovattnad finns en liten trevlig krämighet som drar åt citrus/kola-hållet men som också har en lite ljusare, (spannmåls)spritighet i sig.

ESMAK: 3.25 Liten kryddig ton bryter sig loss mot slutet där citrusinslaget fortfarande dominerar. Liten beska har tillkommit.

HELHET: 3.75 En god, lätt ungdomlig whisky som med sina lätta maltighet känns sommarfräsch och lättdrucken. Tål nån droppe vatten men tycker den då upplevs något mera slätstruken och lite okarakteristisk.

TOTALPOÄNG: 14,25 / 20.00 p

Notering: 180510, Sample, SoW, Amnehärad´s Whisky Club 
 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 21 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *