Bowmore Feis Ile (2016) 54,9%

Lagom till Feis Ile och den årliga whisky- och musikfestivalen ute på ön Islay brukar destillerierna presentera specialbuteljeringar avsedda just för denna festliga tillställningen och som oftast bara går att köpa direkt på plats. (eller via andrahandsmarknaden i efterhand, dock oftast med ett garanterat prispåslag).

Idag tänkte jag här på bloggen testa en sample av Bowmore’s 2016 års Feis Ile-version och där man till sin lagrade whisky har använt sig av fyra speciellt utvalda American Virgin Oak & ett European Oloroso Sherry-fat. (Limiterad upplaga av 1.500 flaskor)

 WHISKY:  Bowmore Feis Ile
 STYRKA:  54,9%  ÅR: 2016  ÅLDER: NAS
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: £55 (open day)
 DESTILLERI:  Bowmore  SB-ART NR:  –
 PRODUCENT:  Bowmore  LEVERANTÖR:  Bowmore
 ÖVRIG INFO:  Exclusively selected for Feis Ile (limited 1.500 btl)
 (Från 4 st American Virgin Oak & 1 st European Oloroso Sherry Cask)

 

Mina omdömen: Bowmore Feis Ile (2016) 54,9%

 

DOFT: Inledningsvis ganska ekfatsdriven doft med toffekola-inslag och söt vanilj. Här finns också en örtighet och där tankarna går lite åt rom när man doftar på den. God men ovattnad även lite spritsig.

SMAK: Ganska ”bred” whisky i munnen med stor fyllighet och med len karaktär. Fram kommer även en liten underton av lättare rök men där det fortfarande är tränyansen som dominerar. Med lättare kryddighet och med inslag av lite gammalt läder.

ESMAK: Lätt och god fruktighet som dyker något och kortar av men där pepprighet avslutar och förlänger smaken tillsammans med ekfatsinspirerande inslag. Ovattnad finns även här en viss spritig ton.

HELHET: Nån droppe vatten mjukare upp och lite mer mörka (sherry)bär kommer fram och där ekigheten lägger sig något. Mer plommon, vanilj och choklad! Ganska god men tappar dock lite av energin och där jag personligen saknar lite mer av sherryinslaget. Dessutom är rökigheten ganska klen…

TOTALPOÄNG: 15,75 / 20.00 p

Notering: 180902, Sample
 
Vad tycker andra whiskybloggare om samma whisky:
 
| Malt-review |  | Whiskyfun | The Whiskyphiles |
 
[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *