Allegrini Valpolicella Superiore 13,5% (nr 6010) 2010

Smakade på ett glas vin igår som hade öppnats innan jag kom hem efter jobbet och som jag på förhand hade ganska stora förhoppningar om då det verkade innehålla mycket av allt det där som jag gillar allra mest, det vill säga mycket fyllighet, strävhet och fruktsyra…

Allegrini Valpolicella Superiore 13,5% (nr 6010) 2010 99 kr
Italien, Venetien


SB´s notering:
”Nyanserad, kryddig, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, plommon, choklad och salvia.

Mitt omdöme: Tyvärr lyckades det väl inte riktigt leva upp till min förväntningar… De välkända, lite syrliga tonerna av körsbär, salvia och mörka plommon i fanns där dock i doften och så långt inga större fel.

Smaken är fyllig och består även den av syrliga smaker från söta plommon, körsbärfrukter och lite körsbärs-kärne-beska. Vinet känns ganska lent inledningsvis men där kryddigheten snart tar överhand och det ”beskar” till ännu mera och går mot ett ganska torrt och stramt avslut. Just avslutningen är det som drar ner betyget för min del då det blir lite väl stramt för att jag personligen skall tycka att detta är riktigt fullt njutbart. 

Till vinets försvar skall dock framhållas att jag inte hade varken lammstek eller nån köttbit av nöt att äta till och att detta vinet inte riktigt gör sig enbart som sällskapsdryck utan troligtvis kräver sin fulla maträtt för att kunna visa sig från sin allra bästa sida…


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

2 svar på ”Allegrini Valpolicella Superiore 13,5% (nr 6010) 2010”

  1. Håller med dig Fredde det är ett tort o strävt vin. Kan rekommendera att du provar Allegrini Apassimento 89kr nr5367 ist. Det är ett riktigt trevligt vin.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *