Samples Of Whisky-omgång # 7 – Ledaig 10 (x2)

Edit: Ja, så kom då det rätta svaret och det blev en verklig överraskning då det visade sig att vi smakat denna whiskyn för inte alls så länge sedan, närmare bestämt i somras och vid AWC-provningen nr. 11.
(då tyckte jag/vi att den smakade riktigt bra medans den fick lite sämre betyg denna gången av de flesta som då smakade den… ”olycksfall i arbetetet” eller olika batchkvalitet, ja det låter jag vara osagt, ;))

Hade tänkt vänta till helgen med mitt Samples Of Whisky-blindprov men valde att smaka den av ren nyfikenhet redan under gårdagskvällen,  hehe. Som vanligt så är det ju inte helt lätt att gissa whiskymärke och whiskysort helt i blindo men faktiskt ganska kul. Intressant också att se vad andra tycker om samma whisky-sample och vilka olika dofter och smaker man uppfattar. 🙂

Rätt svar: Ledaig 10 (x2)
Region: Isle Of Mull, Styrka: 46,3%, Pris: 499 kr SB-nr: 85390

MITT BETYG: 12,50 av 20,00 (17,75 av 20,00)

Sort: (min gissning) Bruichladdich Islay Barley Dunlossit

DOFT (2,75): Mycket ekdoft med lite jästig nyans. Ljunghonung, halm och päron. Har ett lite unket inslag. (Indisk ?)
SMAK (3,50): Torr men ändå lite söt whisky med halm- och gräsinslag. Betydligt bättre i smaken än doften! Även citrus och små inslag av vanilj hittas.
ESMAK (3,25): Avslutet känns ganska onyanserat men där halmtonerna återkommer tillsammans med lite alkoholvärmande hetta och lite smak av kokade päron. Ingen större rök att tala om.
HELHET (3,00): Svårt, som fasen. Tycker doften inte är så tilltalande utan drar ner betyget ganska mycket medan smaken å andra sidan lyckas höja den lite grann igen. Ingen dunderfavorit-whisky för min del.

Notering: 121122, Samples Of Whisky #7, (Anders – TPWC)
Notering: 120720, Amnehärad´s Whisky Club – Whiskyafton #11, (FAN)


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

7 svar på ”Samples Of Whisky-omgång # 7 – Ledaig 10 (x2)”

    1. Härligt, hoppas den smakar nu då.
     Tror du inte kommer ranka den tokhögt direkt med tanke på dina preferenser, men godkänt borde den nog kunna få i alla fall men vi får väl se! 🙂

     1. Hehe, jasså du tror på förhand att jag kommer dissa den? 😉
      Det är inte alls säkert, men jag gissar då att här snackar vi inte om så mycket rök då utan snarare om en lite lättare whisky som går mot frukt, blommor och gräs/halm-hålllet, eller?
      Hoppas jag hinner testa den kanske redan till helgen… 🙂

      1. hehe kanske inte dissa men du kommer nog inte ranka den bland dina toppwhisky, och ja den är lite som du beskriver den..

       enligt mig är den ganska bra iaf 🙂 i din 20 skala tror jag att jag gav den runt 16.25, får se vad du ger den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *