Napa Smith Organic IPA 7,0% (nr 1695)

Hej igen alla bloggbesökare och kul att många av Er börjat ta för vana att kika in här bort emellanåt! 🙂

Inget direkt nytt på whiskyfronten för min del de senaste dagarna men kan avslöja att det kommer hända lite trevliga grejer här framöver då jag har en del nya sorter på gång att smaka av och en del på inkommande. Det börjar även bli dags att samla ihop gubbarna i AWC och försöka köra ett litet race igen efter sommaren. Dessutom drar vi nu också åter igång en ”intern” runda med Samples Of Whisky-projektet och med folket ifrån The Peaty Whisky Club och där diverse inbjudna gäster kan delta och vara med och slåss om de 20 lediga platserna.

Även en och annan whiskyfestival går ju av stapeln nu under höstsäsongen (se gärna kalendersidan) men där det tyvärr åter ser ut som att jobbet får gå före nöjet för egen del då det blir en del krockar i schemat. Får hoppas att Ni som har chans att vara på plats tipsar om godbitarna ifrån eventen här istället! 😉

Däremot har jag under veckan hunnit smaka den ekologiskt odlade alen Napa Smith Organic IPA ifrån USA (Napa Smith Brewery) och som är tillverkad av råvarorna Two-row-, munich- och caramelmalt samt med humle av sorterna palisade, tettanang, smaragd och cascade. Som sällskapsdryck eller till smakrika maträtter av lamm- och nötkött är några av användningsförslagen som kan rekommenderas.

napasmith_organicipaMitt omdöme:

Med ett kolafärgat och brunt utseende som denna alen har så blir man givetvis nyfiken att få stoppa näsan i glaset och lukta lite. Skummet är högt och fylligt och man anar karamell, kolatoner och en del grapefruktinslag. 

Överraskande lätt och liknar nästan lite vanlig lageröl vid första smakintrycket och där det förmodade grapebeskan är påfallande liten. Anar däremot lite svaga och goda toner av söt mandarin mot slutet och där även lite vanilj möter upp. Något jästig i smaken och där kolsyran ligger nånstans runt medelnivå.

Överlag så känns den som en medelfyllig och medelgod öl som varken blåser en av stolen eller som man kan bli alltför besviken på. Visst saknas det kanske ett mera rejält beskbett i denna men tycker den känns ganska trivsam ändå och med en hygglig karaktär. 

 SORT: Napa Smith Organic IPA  SB ART.NR: 1695
 TYP: Ale  STYRKA: 7,0%
 PRIS: 23,90 kr (355 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Napa Smith Brewery
 LEVERANTÖR: TOMP Beer Wine & Spirits AB
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

Vill också tipsa om riktigt gött tunggung i världsklass av ”Deventy”! Check it out!!

[Musiktips:] ”Just play it out LOUD!”
   

6 svar på ”Napa Smith Organic IPA 7,0% (nr 1695)”

 1. Hej Fredde. Allt väl? Har du kollat in Bruichladdich hemsida? Två nya Port Charlotte på gång. Mycket spännade. Vet du nåt om dom?

  1. Hej Lasse. All väl här… själv då? Jasså två nya PC igen? Har missat det men det är ju givetvis intressant! Blir till att forska lite, hehe. Håll även utkik här på sidan då det snart är dags för Solera-provningen! 😀

   1. Det är bara bra här oxå. Spännande med PC SÖÄPP OCH Solera provning. Lilla julafton. Hehe

  2. Är väl en PC11 och en Islay Barley Heavy Peated variant tror jag? PC11 är definitivt intressant…. 12k flaskors release tror jag att jag läste.

   1. Ja läste samma. Sen har dom bra procent på Islay Barley ( 50%). Blir spännande och se om PC 11 kommer på Systembolaget. Jag är tveksam.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *