Iron Maiden Trooper 4,7% (88889)

Som den heavy metal- och Iron Maiden-fan man är så har man nu smakat på ännu en ”måste”-öl med namnet Trooper. Hade väl på förhand vissa förhoppningar på denna men det blir tyvärr åter ännu ett ganska nedslående betyg för ett av alla dessa uttjatade ”artist”-släpp som det nu har gått inflation i.

maiden_trooperMitt omdöme:

Inleder med ett par tre centimeter högt skum som långsamt drar sig tillbaka. Doften är ganska maltig och man anar citrustoner i bakgrunden tillsammans med mild humle. Smaken är också den ganska maltig och med ett lite sötare fruktinslag. Lite jästigt inslag av te och kokta grönsaker.

Överlag känns detta som en hyfsad och mellanbitter öl med låg kolsyrenivå och med en lite udda smakkaraktär. Den lyckas ändå tilltala mig lite grann, dock inte mer än typ en axelryckning och känns inget som jag absolut måste köpa igen.

Det stora etikett-tjafset som föranleddes i landet inför detta ölsläpp var så urbota dumt och fjantigt att jag inte ens ids lämna en närmare kommentar än ett stort ”OMG” till SystembolagetAlkoholsortimentsnämnden och Konsumentverket. *Shape up för fan och sluta tramsa!*

 SORT: Iron Maiden Trooper  SB ART.NR: 88889
 TYP: Ale  STYRKA: 4,7%
 PRIS: 27,90 kr (500 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Frederic Robinson Ltd
 LEVERANTÖR: Brands For Fans Sweden AB
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips:]


Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!
(…och glöm ej att ”prenumerera” på den!)

(Visited 12 times, 1 visits today)

2 svar på ”Iron Maiden Trooper 4,7% (88889)”

  1. En strategisk smart öl att lansera. Lite så där lagom som passar de flesta. Då tjänar de mer på det 😉

    Den passar ju både lager eller ale drickare.

    1. Hehe, ja visst är det nog så. Kan ju till och med tänkas att etikett-historien hjälpte till lite att skapa ännu större intresse kring den. Fullt drickbar, men inget man kanske längtar efter… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *