Penny Blue Batch 002 43,2% (rom)

I senaste utskicket med diverse varuprover ifrån Clydelsdale AB så följde det denna gången med en kommande rom-nyhet som har sitt ursprung från Mauritius och går under namnet Penny Blue och där det är Doug McIvor på Berry Bros & Rudd som ligger bakom denna skapelsen. (Tack till Tina Sundblom för provet!)

För oss svenska konsumenter så släpps denna på Systembolagets beställningssortiment den 1 dec.
(Se gärna andra inkomna varuprover)

pennyblue002Penny Blue Batch 002, 43,2%
Art. nr: 86162 Pris: 597 kr Säljstart: 141201

Omdöme: Doften är både söt och lite syrlig och där man anar apelsinskal, lite chili och mjuka ekfatstoner. Smaken är ganska rätt fram ifrån första stund och har lite sträva inslag som blandas upp med tropisk frukt och söt beska.

Summering: Jag är personligen ingen romälskare och detta överlag en typ av dryck som inte lyckats tilltala mig då jag tycker att smaken ofta blir alldeles för besk eller för spritig. Just denna känns inte överdrivet spritig i smaken utan har en del sköna inslag av apelsinfrukt och lite kryddig hetta. De beskare inslagen som mestadels kommer fram i eftersmaken känns medelstora och har stora drag av smaken hos bourbonwhisky. Min samlade poäng totalt landar på 3 av 5 p. (Noterbart är att jag sällan eller snarare nästan aldrig smakar denna typen av sprit och där antalet sorter jag tidigare smakat kan räknas på typ två händer…)

Poäng: ★★★☆☆ 3/5

Passar också på att slå ett slag för den kommande Öl & Whisky-mässan i Örebro där det bland annat kommer finnas möjlighet att träffa några ur personalen hos Clydesdale AB och smaka på en del av deras produkter.

Notering: 141112, Varuprov, Sample (Clydesdale)

Clydesdale

[Musiktips:]
Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *