Mission El Conquistador Session IPA 4,5%

Har i dagarna smakat på en Session-IPA ifrån det prisbelönta Mission-bryggeriet som är beläget i San Diego, Californien inte långt ifrån den mexikanska gränsen. Detta är en nyinkommen öl på Systembolaget sedan början av Mars och där Galatea Spirits AB står som leverantör.

mission_elconquistador_session_ipaMitt omdöme:

Svagt gräsig och humlearomatisk ton möter först upp när man stoppar näsan i denna. Även inslag ifrån krossad ananas, några droppar av en pressad citron och några melonbitar ligger och lurar längre ner. Tycker den har en ganska lovande god och inbjudande doft!

Även den inledande smaken är trevlig och lite brödig med en del fruktiga toner. Sedan kommer en lite mera vattnig munkänsla kommer fram emot mitten och där man sedan tyvärr tappar en hel del av de goda, lite exotisk smakerna och den upplevs lite tunn/tam. 

Eftersmaken och helhetsintrycket är en hyfsat smakrik öl som är lätt kolsyrad och har en medelbeska som går åt det lite torrare hållet i avslutet. Den är lättdrucken (lite alldaglig) men saknar lite både i smak och bett.

Notering: 150313, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Mission El Conquistador Session IPA  SB ART.NR: 1602
 TYP: Ale (Indian Pale)  STYRKA: 4,5%
 PRIS: 21,70 kr (355 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Mission Brewery  LEVERANTÖR: Galatea Spirits AB
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

1 svar på ”Mission El Conquistador Session IPA 4,5%”

  1. Trevlig Session IPA.
    Lite klen dock tyckte jag. Och så var det nån metalisk eftersmak tyckte jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *