Lagunitas GnarlyWine 10,6% (2015)

Tokhyllad av många och mindre omtyckt av andra – ja, precis som i whiskyvärlden så är tycke och smak helt olika ifrån person till person även när det gäller öl. Givetvis måste en öl som denna testas (första gången för mig) och där jag inför denna stunden faktiskt har kikat runt bland en del andra ölbloggares recensioner för att försöka få en liten föraning av vad som komma skall… Nu åker vi! 🙂   

lagunitas_gnarlywineMitt omdöme:

Först kommer en liten karamellig/sirapsnyanserad doft med en del humliga undertoner. Lite sötare maltinslag kan också anas tillsammans med apelsinskal och några russin. Även ett lite spritigare inslag når också fram till näsan ifrån denna brun/orangea brygd och som har ett småbubbligt krämigt skum som fastnar och stannar en stund vid glaskanten. Halvgod doft.

Munnkänslan bjuder på en ganska bittertorr och mångfacetterad smakresa där mörkare toner av rostad malt, brunt socker och russin blandas om vart annat med ljusare nyanser av bröd, lättare kryddighet, en rejäl skopa med humle, grapefrukt och söt apelsinmarmelad. Hög alkoholhalt och där det även i smaken slår igenom lite av spritigheten. Liten besvikelse, trots goda inslag.

Totalt sett och inledningsvis ganska stor sötma och som övergår mot ett torrare avslut och där kolsyrenivån ligger runt medel. Detta är en extrem öl, helt klart och den stora frågan jag ställer mig är om jag gillar detta eller inte. Visst, den har en hel del trevliga (humle-)inslag och skön bitterhet men där också den höga alkoholhalten slår igenom lite grann. För mig en medelgod, ganska speciell öl som är kul att ha testat men inget som jag trånar efter att få lägga 89 kr på igen… Men som sagt, smaken är delad och kanske passar den just dig! 😉

Maltsorter: –
Humlesorter: –
OG: 1.096 | FG: – | IBU: 69,39 | EBC: –
Mer info: 

Notering: 150914, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Lagunitas GnarlyWine  SB ART.NR: 11206
 TYP: Ale (American Barleywine)  STYRKA: 10,6%
 PRIS: 89 kr (650 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Lagunitas Brewing Company  LEVERANTÖR: Galatea AB
 Medel God (Jo, tack jag kan väl ta en öl till… men sen är det bra)
 

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 

 

 

[Musiktips:] 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

…och hälsa gärna på hos whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.