Ballast Point Even Keel Session India Pale Ale 3,8%

Fick för några veckor sedan möjligheten att via Sejdelshoppen.se testa ett nyinkommet ölglas ifrån Spiegelau: Barrel Aged Beer. Ett glas med en höjd på 16 cm och som maximalt rymmer 51 cl (normalvolym ca 40 cl). Pris: 1-pack 89:00 SEK, 4-pack 319:00 SEK och 12-pack 899:00 SEK

”Spiegelaus Barrel Aged Beer-glas är resultatet av två års utveckling i samarbete med bryggmästare i fyra av världens stora bryggerier som tillverkar fatlagrad öl: Great Divide Brewing Company i Denver, Colorado; Green Flash Brewing Company i San Diego, Kalifornien; Uinta Brewing Company, Salt Lake City, Utah och Cigar City Brewing i Tampa Bay, Florida.”

Tycker personligen glaset rent utseendemässigt ser riktigt trevligt ut och är skönt att hålla i. Rent stilmässigt så känns det väl kanske som att det är ganska många glas som bygger på just denna ”looken” och därför påminner ganska mycket om varandra och där det endast handlar om mindre detaljskillnader. (Besöker man dryckesmässor och på jakt efter det smidiga glashållarbandet så hittas också det på Sejdelshoppen.se)

Mitt glasbetyg blir 4/5 p med motiveringen ”Ett trevlig ölglas som passar de allra flesta…!” 😀

ballastpoint_evenkeelMitt omdöme:

Ett ganska alkoholtamt öl (3,8%) som har lite lättare citrus- och grapefruktstoner över sig i doften. Denna svagt kopparfärgade dryck bjuder också på lite lätt gräsighet som också återfinns även i smaken.

Rent smakmässigt så bjuds man här på ganska tama nyanser och överlag tycker jag och den kunde gärna fått stå ut lite mer. Är man kanske ute efter en IPA med lätt blommighet och låg alkoholstyrka men som ändå har lite sköna humletoner i botten så kan detta vara ett fullgott alternativ. 

För egen del lyckas den inte helt få mig på fall. Har väl också vissa invändningar mot kollikravet (6 flaskor) på SB…

Maltsorter: –
Humlesorter: –
OG: – | FG: – | IBU: 40 | EBC: –

Notering: 160317, FAN – Se alla smakade ölsorter sejdelshoppen_logo

 SORT: Ballast Point Even Keel Session  SB ART.NR: 89679
 TYP: Indian Pale Ale  STYRKA: 3,8%
 PRIS: 24,00 kr (335 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Ballast Point  LEVERANTÖR: Galatea AB
Medel God (Jo, tack jag kan väl ta en öl till… men sen är det bra)
 

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.