Laphroaig 25 (2014) 45,1%

Min Islay-resa fortsätter och där chansen dykt upp att kunna smaka på några droppar åldrad Laphroaig-whisky. Och det tackar man ju som peatfreak inte nej till! 😀 😛

25_laphroaig16,25
 WHISKY:  Laphroaig 
 STYRKA:  45,1%  ÅR: 2014  ÅLDER: 25 y.o
 REGION:  Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 2.995 kr
 DESTILLERI:  Laphroaig   SB-ART NR:   85839
 PRODUCENT:  Laphroaig   LEVERANTÖR:  Edrington
 ÖVRIG INFO:  –


DOFT
: 4.25 Honungsfärgad whisky som går åt det ljusare hållet. Fräscha, söta malttoner med (förvånansvärt) lätt, mogen rökighet. Svag ton av lättrimmat fläsk, honung, citrus och en liten touch av medicinala inslag. Betydligt mer sötma än rökighet i doften.

SMAK: 4.00 Även smaken är inte heller den överdrivet rökig utan har lite mera av ett pepparstick i sig. Mogen, elegant, välbalanserad maltig kropp med lite medicinala undertoner. Honung, röda äpplen och mjuk torv. Gott! Lite besviken dock på frånvaron av de rökiga inslagen då den känns mera pepprig än rökig.

ESMAK: 4.00 Honung, söt malt, torv och efterföljande kryddig pepparhetta. Inte heller här finns nån större rökighet att hurra för. 

HELHET: 4.00 Seg, läcker whiskygardin och en whisky med riktigt trevlig och välbalanserad smak. Ganska söt (av honung) och torvinspirerad smakupplevelse. Hade väl kanske hoppats på lite mera kvarvarande rökiga inslag!!

Ev. kommentar: Är man intresserad att köpa denna för Laphroaig-rökigheten bör man nog tänka till både en och två gånger och kanske gärna leta reda på ett smakprov först… Personligen blev jag ärligt talat ganska besviken på den lilla rökigheten, även om smaken i sig är mycket god. (om detta varit ett blindprov hade nog inte ”Islay” varit ett förstaval)

TOTALPOÄNG: 16,25 / 20.00 p

Notering: 160302, Sample

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram 

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *