Williams Caesar Augustus Lager IPA Hybrid 4%

Så har jag åter här via min whisky- och ölblogg fått möjligheten att testa på ett nyutkommet ölglas ifrån webbaserade Sejdelshoppen. Riktigt kul att få den äran tycker jag och där det är Spiegelau som ihop med det österrikiska bryggeriet Trumer Privatbrauerei tillsammans med Kiesbye’s Bierkulturhaus har varit med och tagit fram och skapat ett nytt Craft Beer-glas. 

Craft Beer-glaset är ett tunt och elegant pilsnerglas som har en liten midja på mitten och som ligger riktigt fint i handen och väger ganska lätt (140g). Det är ett smalt glas, endast 7 cm brett och som upp till kanten mäter 21 cm och rymmer max 38 cl. (Styckpris ifrån 89 kr och där glaset finns att tillgå i flera förpackningsalternativ via Sejdelshoppens hemsida)

Mitt glasbetyg efter provsmakning och motivering: ”5/5p – Ett lätt, elegant och coolt ölglas som passar utmärkt till både praktfest eller för en skön sommardag ute i hammocken… Glaset upplevs möjligen något lite instabilt och med risk att lätt slås omkull men får av mig ändå full pott och rekommenderas varmt!”  

Mitt omdöme:

Lätt, blommig doft med inslag av honung, citrus, och grapfruk. Söta undertoner och med ganska flyktigt skum. Smaken på denna ljust halmfärgade öl är också ganska lätt och bjuder inte på några större överraskningar som skiljer sig nämnvärt ifrån doften då de är ganska lika.

Överlag en mycket lättdrucken och på gränsen till krispig lageröl med lättare ipa-influenser i form av traditionell tropisk fruktighet. I smaken finns också en del ljust bröd och halm tillsammans med humle. Ingen större beska eller bett av ipa-karaktär eftersmaken att tala om och där ölet mest går åt lager-hållet

Fullt drickbart utan några större minustecken men ändå ett förhållandevis anonymt och en-i-mängden öl som inte upptar nån större plats i minnet. 6p (Hade på förhand hoppats på ett lite större ipa-inslag)

MaltsorterLager Malt, Cara Malt
Humlesorter:  Savinjski goldings, Calypso och Citra
OG: 1010 | FG: – | IBU: 33 | EBC: –
(Vad betyder förkortningarna?)

Notering: 170202, FAN – Se alla smakade ölsorter sejdelshoppen_logo

 SORT: Williams Caesar Augustus  SB ART.NR: 1521
 TYP: Lager IPA Hybrid  STYRKA: 4%
 PRIS: 17,10 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Williams Brothers  LEVERANTÖR: Brill & Co AB
 Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 14 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *