Parodin Systembolaget fortsätter…

Så har man åter blivit till åtlöje och allmänt förminskad i den växande kön på det statliga Vinmonopolet Systembolaget (i Skövdes butik vid Nolhagavägen) och där mina surt förvärvade pengar som jag lägger i alkoholskatt tydligen inte alls är lika mycket värda som för de som bor i STORstaden och som kan gå före och bara förse sig…

Fyra burkar BrewDog Semi Skimmed Occultist 8.0% plockades idag ifrån den utställda extrahyllan med beteckningen och klisterlappen Lokalt och småskaligt!

Faan va gött tänkte jag, äntligen en spontanshoppning som lönar sig lite och tog med glädjeskutt sikte på kassan som för tillfället var helt tom. Kul att kunna inleda min helgledighet med att smaka av lite spännande nyinkommen öl!!

Blipblipp, blipblipp… Öhhh neeej den här ölen får jag inte sälja till dig, säger den blonda tjejen i kassan och tittar fram bakom sin terminalskärm när hon dragit förbi burkarna och där hon även försökt knappa in dom manuellt. Okeeeeej, det var ju konstigt för dom stod ju på hyllan där borta säger jag, tillsammans med ett par tre stycken andra mindre lanseringar.

Humm, öhhh, jaaa, neej… Men de här har vi ju sålt flera tidigare utav säger tjejen frågande till en annan kollega som nu har dykt upp och som efter ett snabbat samtal till kundtjänst förklarar ”att dessa skall inte släppas förräns nästa fredag. Om du vill så kan vi ju ställa undan dom…” Nice, jag har bara åtta mil enkel resa till Skövde så det lönar sig ju verkligen att återkomma om en vecka, säger jag och där kön nu börjar växa… Kan Ni inte skicka dom då till mitt lokala bolag istället, undrar jag? Nej, vi får tyvärr inte skicka nya varor innan en vecka har gått förklarar expediten, riktigt så där övertydligt förklarande med huvet på sne’ och med ett tillgjort leende på läpparna. Sorry.

Men för helvete… tänker jag i mitt stilla sinne. Suck. Försöker en sista gång, lite sarkastiskt och efter att jag påtalat min stora besvikelse över hela jävla upplägget Systembolaget har… ”kan du inte bara slå in dom i kassan som fyra Pripps Blå då så är ju saken ur världen och allt är frid och fröjd”?

Neeej, sorry jag kan tyvärr inte det, jag får inte in dom i maskinen…

  1. Jag vill först börja med att ge en stor eloge till tjejerna som stod på sig och inte släppte iväg dessa nya Brewdog-burkar till mig då de faktiskt och efter efterkontroll inte skall släppas förräns nästa fredag den 19:e. Helt rätt och precis som det skall vara.
  2. Det som jag dock stör mig på och som mig är själva upplägget vid dessa lokala/småskaliga släpp… Varför kan man inte skicka nått mellan butikerna första veckan:) Vad går detta ut på? Varför skall inte nån ifrån söder kunna få smaka på något som tillverkas småskaligt i norr, eller tvärt om:) (när denna första reservationsveckan har gått är ju chanserna i stort sett lika med noll att kunna norpa nått ifrån nån annan butik längre bort) Nån som vet och kan svara? 
  3. Varför slumpas inte flera nyheter ut även till de mindre butikerna? Då blir det ju mera rättvist och chanserna ökar även för oss landsortsbor som också betalar samma alkoholskatt precis som stadsborna som alltid får hem nyheter i sina butiker. 

 

P.s Du/Ni som lyckas nypa dessa fyra BrewDog Semi Skimmed Occultist i Skövdes butik nästa fredag får ju gärna skänka mig en liten tanke då jag haft alla fyra i min kundkorg idag och varit framme vid kassan men där de togs ifrån mig och ställdes tillbaka på hyllan igen av personalen. Njut! 😉

En annan sak som också retar mig nåt så pass till vida är… (vi kan väl lika gärna passa på att gnälla av oss det värsta när vi ändå håller på?) när personalen plockar upp flaskor ur förpackningarna framme vid kassan, bara för att stilla sin egen nyfikenhet. Va i helvete!!! Inte fan går väl nån personal fram och plockar limpan ur pösen på ica, bara för att kolla hur den ser ut!?!

Till Systembolaget vill jag (åter) bara säga – Utbilda Er personal och förbättra upplägget!

Jag vill kunna välja själv om min förpackning skall vara oöppnad eller inte!
(…och har jag plockat något från hyllan så vill jag också kunna köpa det och inte behöva skämmas i kassan)

Tack för ordet!

//Fredde

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *