Esplanad Ekfatslagrad Porter (2017) 9,0%

Mariestad fyra mil bort i söder är min närmsta större stad (tillsammans med Kristinehamn i norr) och som man eventuellt får bege sig till om man vill kunna live-shoppa lite mer i butik.

Med lite kul julöl i tankarna och med förhoppning om att kanske kunna hitta nått annat kul i Sb-butiken så är det alltid kul när önskningar slår in och när man kan hitta det lokalproducerade och småskaliga ölet Ekfatslagrad Porter ifrån Mariestadsbryggeriet Esplanad på hyllan. 

Flaska nr 26 av 400 st fick äran att följa med mig hem… efter att ölbudgeten räknats över lite grann! 😉

Mitt omdöme:

En ekfatslagrad porter med tilltalande svart kropp och nån centimeterhögt skumhuvud. Här bjuds näsan på lättare chokladvaniljtoner, sirapssötma och lite espressokaffe.

I smaken kommer även ett lite mer sötare inslag av mörk sirap, dadlar, ekfat och kolakaramell fram och där beskan upplevs som ganska låg och med en munkänsla som är halvfyllig och har en lätt krispighet.

En trevlig porter med goda smakinslag att utforska och som kommer i en tilltalande förpackning och där det enda jag egentligen stör mig på är själva prissättningen på denna 75:a. Etthundrafyrtiofem… OCH SJUTTIO! (145,70 kr) Med en upplaga på endast 400 flaskor så kan man ju undra varför detta inte enklast avrundas till jämt kronantal? Löjl… 7/10 p

Litet minus i kanten också även för att det kan uppstå viss tveksamhet kring själva buteljeringsstyrkan på detta ölet då jag upptäckte att etiketten (och SB’s produktbeskrivning) på flaskan säger 9% men där det på (multi)kartongen även finns angivet 7% och där samma låda tydligen används till Julölen på 5% också. Rörigt.

 

Råvaror: –
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: –

Notering: 171224, FAN – Se alla smakade ölsorter 

 SORT: Esplanad Ekfatslagrad Porter  SB ART.NR: 32632
 TYP: Ekfatslagrad Porter  STYRKA: 9% (eller 7%?)
 PRIS: 145,70 kr (750 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Hops N’ Leon of Skaraborg AB  LEVERANTÖR: Hops N’ Leon of Skaraborg AB
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips:]


Psst! – Glöm inte bort prenumerera på freddeboos-playlist!!
Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram
(Visited 11 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *