Slottskällan Foggy IPA (No 14) 8,0%

Att ha ett året runt och ständigt rullande arbetsschema som ger lite helgledighet mitt i veckan kan ju vara gött i bland och där man får lov att dricka öl medans alla andra jobbar. Lite synd bara att solen ej behagade visa sig längre utan gick i moln… Men vänta lite!! Då har jag ju en öl med namnet Foggy ifrån Slottskällans Bryggeri som passar perfekt för denna lätt disiga väderleken och som släpptes från Sb’s lokala och småskaliga sortiment i början av månaden. :):)

”Fruktigt, humlearomatisk smak med tydlig beska, inslag av passionsfrukt, ananas, ljust bröd, örter och citron. Serveras vid cirka 8°C som sällskapsdryck samt till rätter av ljust kött.” //Sb

Mitt omdöme: Slottskällan Foggy IPA (No 14) 8,0%

Det är en härlig tropisk fruktbomb med stora humlearomatiska inslag och med en ganska syrlig karaktär som man bjuds på. Här hittas både söt ananas och lite mera rivig grapefrukt och även lite citron. Foggy var namnet på denna dubbelipa:n och där själva utseendet är ej heller riktigt helt genomklart. Den har en kvarstående och lätt klibbig skumkrona och där man även kvar på botten i flaskan även hittar en del gojs som sitter kvar på botten…

Överlag är detta väldigt lättdrucket och som har en liten beskare efterton och en lite grapetorrhet. Den känns ändå inte så farligt brutal åt nått håll även om den är ganska smakrik. Jag tar gärna en till, tack! 🙂

Råvaror: Korn- och vetemalt, omältat vete samt humle
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

Notering: 190425, FAN – Se alla smakade ölsorter 
Bildkredit: (lånad bild): Slottskällans Bryggeri

 SORT: Slottskällan Foggy IPA (No 14) 8,0%  SB ART.NR: 33550
 TYP: Dubbel IPA (DIPA)  STYRKA: 8,0%
 PRIS: 33,50 kr (330 ml)  LAND: 🙂
 PRODUCENT: Gamla Slottskällans Bryggeri
 LEVERANTÖR: Gamla Slottskällans Bryggeri
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer) 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *