Stigbergets Trouble Sleep (Imperial Stout) 12%

Trouble Sleep heter en imperial stout ifrån Stigbergets bryggeri och är en kraftfull öl på hela 12% och som enligt diverse förhandslästa ölrecensioner på nätet skall vara rejält fullmatad med bland annat mörkt kaffe, choklad och russinsötma… Nästan en hel 50-lapp får man slanta för burken och som ju kanske inte känns jättebilligt men detta måste ju man givetvis prova! 🙂

Mitt omdöme: Stigbergets Trouble Sleep (Imperial Stout) 12%

Det är ett trögflytande, tjockt och krämigt öl som kommer ur burken när man öppar den och man kan nästan redan nu ana vartåt denna smakresan kommer att ta vägen… espressokaffe och chokladpraliner är bilder jag direkt får upp i huvudet. I doften finns också en del rostade, lätt brända inslag. Inte så mycket skum att tala om och där kolsyrenivån uppfattas som ganska låg.

Smaken går inledningsvis åt det russinsöta hållet och där chokladbitterheten är ganska låg och inte heller har så hög beska. Munkänslan är fyllig och den höga alkoholnivån är väl maskerad även om man kan ana lite av alkoholsticket i bakkant. Avslutet är av lite torrare karaktär och lämnar en hel del smaker kvar i munnen att suga länge på. Plus i kanten för jäkligt snyggt artwork/etikett på burken!

Riktigt gott mestadels smakmässigt men kanske lite väl i överkant för min del… och plånbok. ? 7/10 p

Råvaror:
OG: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

Notering: 190813, FAN – Se alla smakade ölsorter

 SORT: Stigbergets Trouble Sleep 12%  SB ART.NR: 33423 
 TYP: Imperial Stout  STYRKA: 4,2%
 PRIS: 47,90kr (330 ml)  LAND:
 PRODUCENT: Stigbergets Bryggeri
 LEVERANTÖR: Stigbergets Bryggeri
God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *