Ballast Point Winter Mocha Porter 6%

Med viss avsaknad av bitande kyla och massor av snö utanför fönstren blir inte riktigt vinterkänslan den samma när man äntligen får lite tid över att sätta sig ner och mysa med ett porter-öl ifrån Ballast Point-bryggeriet ifrån USA. Winter Mocha Porter 6% beskrivs som ett robust julöl som inspirerats av engelsk porter med en rostad kaffeton och torr kakao, fint avrundad av mjuk vanilj.

”Ballast Point Brewing grundades 1996 av ölfantasterna Jack White och Yuseff Cherney. Namnet är hämtat från udden och den berömda fyren Ballast Point Light som markerat inloppet till San Diego Bay sedan 1500-talet. Bryggeriet började i liten skala på baksidan av en hembryggarshop och 2004 blev det dags att bygga ett nytt brygghus för att möta efterfrågan. Med både stora flaggskeppsöl och en enorm bredd har Ballast Point med åren blivit ett av de allra största namnen inom amerikansk craft beer.” // Cask Sweden

Mitt omdöme: Ballast Point Winter Mocha Porter 6%

Ballast Point Winter Mocha Porter 6%Denna porter har ett småbubbligt och beigebrunt centimeterhögt skum som är kvarliggande med en viss krympning med tid i glaset. I doften anas lite mörk choklad, rostat kaffe och kavring.

Smakmässig är munkänslan något mindre tjockare än förväntat och där kakao/chokladtonerna har blivit något besktorrare. Här finns också inslag av mjuk vanilj, brunt socker och mörk sirap.

Tycker personligen att den saknar lite av det förväntade djupet och fylligheten i min mun men att den är ändock fullt drickbar! Gillar det lite besksöta i den! 6/10 p

Råvaror: –
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

Notering: 200219, FAN – Se alla smakade ölsorter

SORT: Ballast Point Winter Mocha Porter 6%  SB ART.NR: 11179
TYP: (San Diego Style) Porter  STYRKA: 6%
PRIS: 24,90 kr (355 ml)  LAND:
PRODUCENT: Ballast Point Brewing
 LEVERANTÖR: Cask Sweden AB
Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.