Brooklyn Defender IPA (2019) 5,5 %

Med en pågående köksrenovering på tapeten och med all diverse köksrelaterad bröte som därmed måste härbärgeras nån annanstans i huset blir de kvarvarande fria ytorna (för bland annat ölbloggning) inte överdrivet jättestora, det skall gudarna veta, haha. :)?

Så värst stora var tyvärr inte heller smakerna i detta ölet (på ”körtböÖrk”) som kom att smakas en afton efter en hård dags renoveringsarbete och där förväntningarna var höga men som inte riktigt kunde levas upp till… trots sin lite superhjälte-inspirerande etikett.

Mitt omdöme: Brooklyn Defender IPA (2019) 5,5 %

Brooklyn Defender IPA (2019) 5,5 %Flyktiga humlenyanser och lätta aprikos-inspirerande dofter hittar fram till näsan när jag doftar på detta nya ölet som hämtat sin inspiration från den amerikanska västkusten. Här hittas också en lite svagt brödig ton tillsammans med aningens citrussura inslag och några apelsinskal.

Tycker den smakmässigt känns lite tråkig och anonym och där den svaga tillstymmelsen av trevlig IPA-karaktär, med lite brödiga undertoner och blodapelsin har en något torr bitterhet i sig, saknar ett rejält humlebett alldeles för mycket för att bli helt intressant, för min del. Nja, ett öl i mellanklass och en i mängden som tyvärr inte fastnar nån längre stund i minnet… 5 p

Råvaror: Kornmalt och humle
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: öl , ale brittisk-amerikansk stil , india pale ale (ipa)

Notering: 200217, FAN – Se alla smakade ölsorter

SORT: Brooklyn Defender (2019) IPA   SB ART.NR: 1304
TYP: IPA (Indian Pale Ale)  STYRKA: 5,5%
PRIS: 20,90 kr (330 ml)  LAND:
PRODUCENT: Carlsberg Sverige
 LEVERANTÖR: Carlsberg Sverige
Medel God (Jo, tack jag kan väl ta en öl till… men sen är det bra)

Rating: ★★★★★☆☆☆☆☆ 5/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *