Innis & Gunn Islay Whisky Cask Amber Ale 7,4%

Ekfatslagrad öl kan ju alltid vara lite spännande, speciellt när de tidigare innehållit rökwhisky utifrån nått av Islay-destillerierna. (jag vet ej vilket eller vilka). Islay Cask är den första utgåvan i Atlas-serien som är en serie unika öl i begränsad upplaga inspirerade av ekfatslagrade destillat från hela världen. 

Innis & Gunn Islay Whisky Cask är en Amber Ale och som nyligen premiär-släpptes i Systembolagets butiker den 13 mars 2020 och där den strikt begränsade upplagan landat på 25 000 flaskor totalt.

Mitt omdöme: (Innis & Gunn Islay Whisky Cask Amber Ale 7,4%)

Innis & Gunn Islay Whisky Cask Amber Ale 7,4%Ett öl som drar åt det mörkt amberfärgade rödbruna hållet och som avger en lättare vaniljton tillsammans med lite fruktig ananas, sirap och svaga hintar av rök och kanel. Smakmässigt följer den i doftens spår ganska väl och där lite mera kolatoner har tillkommit samt ett litet inslag av tobak och torkade dadlar.

Personligen finns en liten besvikelse på rökinslaget som jag hade hoppats skulle varit något mera framträdande men totalt sett tycker jag ändå att detta är ett ganska trevlig öl som passar både till mat och som sällskapsdryck.

Detta dricker jag gärna mer av… 7/10p

 SORT: Innis & Gunn Islay Whisky Cask  SB ART.NR: 11705
 TYP: Amber Ale  STYRKA: 7,4%
 PRIS: 29,90 kr (330 ml)  LAND: 
 PRODUCENT: Innis & Gunn  LEVERANTÖR: TOMP Beer Wine & Spirits AB
 God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *