Ecoltura Appassimento (2019) 14,5%

Ifrån Apulien, eller Puglia som regionen heter på italienska och som ligger på den syditalienska klacken kommer detta röda vinet. Ett vin som kom att avnjutas under Allhelgonahelgen ihop med en utsökt och hemtillagad plankstek gjord på ryggbiff och några baconlindade sparrisar. 🙂

Ecoltura Appassimento (2019) 14,5%Ecoltura Appassimento (2019) 14,5% (nr 72411) 99 kr
Italien, Apulien

vin_skala3_s

 

Sb’s notering:
”Kryddig, fruktig smak med liten sötma, inslag av mörka körsbär, kryddnejlika, russin och kanel.”

Mitt omdöme:
Tycker vinet både doft- och smakmässigt har en del trevliga körsbärsinslag i sig och där man anar en lite kryddigare ton av kanel och peppar i djupet tillsammans med en del mörka bär. Här finns dock antydan av ett lätt metalliskt inslag som för min del drar ner betyget något. Vinner på luft och tid i glaset. 4/5 p

 

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *