Elf 2020 – Rum Aged in Swedish Whisky Casks – 50%

Min whiskyblogg här på freddeboos.se har förärats med ett litet smakprov av en ny rom som släpptes i början av november här i landet och där det är Bergslagens Independent Bottler som står bakom.

Detta tackar jag givetvis stort för och vill därför även passa på att här presentera och ge mina måhända något färgade men ändå helt personliga omdömen om. En dryckestyp som jag för övrigt är ganska ovandrad inom och där mina kunskaper och referenser är ganska små och begränsade. 🙂

Elf 2020 - Rum Aged in Swedish Whisky Casks - 50%”Elf -20 är den första utgåvan av rom lagrad hos Bergslagens Destilleri. Romen har destillerats i Guatemala och är lagrad på 50 liters ex sherry whiskyfat. Doften ger tydliga toner av arrak, honung och vanilj. I smaken finner vi torkad frukt, kanderade mandlar och arraksboll. Passar utmärkt som avec och till kaffet.” //Bergslagens Destilleri

 

 
 WHISKY: Elf 2020 – Rum Aged in Swedish Whisky Casks
 STYRKA: 50% ÅR: 2020 ÅLDER:
 REGION: Sverige TYP: Singlemalt PRIS: 379 kr (50 cl)
 PRODUCENT: Bergslagens Destilleri SB-ART NR:  82176
 DESTILLERI: LEVERANTÖR: Bergslagens Destilleri
 ÖVRIG INFO: Lagrad på 50 liters ex sherry whiskyfat

 

Mina omdömen: Elf 2020 – Rum Aged in Swedish Whisky Casks – 50%

Söta toner med inslag av russin och punchpraliner är genomgående röda tråden här. Kanske att man även kan hitta svag nyans av nån typen ananasfrukt på djupet. Smakmässigt återfinns en ganska hög sötma och där jag tycker att lite mera choklad har tillkommit.

Mitt personliga omdöme för denna ex-sherrycask-lagrade romen landar i att jag gillar den söta doften något lite mer än smaken och att jag som helhet tycker detta är gott (med det ytterst lilla jag i romväg har smakreferenser att jämföra emot) och att den i min romvärld förtjänar 4/5 poäng.

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

Notering: 201215, Smakprov, varuprov, sample, Bergslagens Destilleri

(Visited 34 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *