Lagunitas Maximus Colossal IPA 9,0%

Det har kanske varit något glesare med whiskyrecensioner här på senare tid men det beror mest på att jag inte har öppnat så mycket nytt samt att suget efter öl har varit lite större. Ett öl och ett bryggeri som jag brukar återkomma till är Lagunitas och som för de flesta öldrickare är ganska välkänt. En nyhet och som för dryga månaden sedan nådde hit till Sverige var Maximus Colossal IPA 9,0% och som jag faktiskt och lite överraskande kunde få tag på i hyllorna hos min lokala lilla butik. Kul och måste givetvis testas!

”Nyanserad, fruktig smak med tydlig beska, inslag av apelsinmarmelad, passionsfrukt, honung, tallbarr och grapefrukt” /Sb

Mitt omdöme: Lagunitas Maximus Colossal IPA 9,0%

Lagunitas Maximus Colossal IPA 9,0%Vitt, lätt klibbigt och finbubbligt skum som har en kvarhängande skumrand. Doften är inte jättestor men har en del humle och söt knäck i sig. Första sekundrarna är smaken riktigt god men tappar ganska fort övertaget mot den underliggande och lite torrare grapefrukts- och humlebeskan som kommer underifrån och som jag i denna utgåvan personligen inte är helt övertygad om och överförtjust i. (brukar oftast gilla och ha ett gott öga till denna typen av smak på öl men tycker inte riktigt att man har fått till det här).

Svag tropisk fruktighet möter lite knäckigare undertoner och där det även finns en liten apelsinmarmeladssötma. Hög alkoholstyrka med en liten spritsighet som också sätter en viss prägel på smaken. Gillar den överlag något mer nu för andra gången den smakas men för egen del finns det andra öl ifrån Lagunitas som hålls högre än denna.

★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 p

RÅVAROR: 
OG
: 1.084| FG: – | IBU: 60.5| EBC: -(Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säjstart 1/3 – 21

 
 
 
 
 
Visa det här inlägget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

Notering: 210409, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Lagunitas Maximus Colossal IPA  SB ART.NR: 11509
  TYP: IPA (India Pale Ale)  STYRKA: 9,0%
  PRIS: 27,90kr (355 ml)  LAND:
  PRODUCENT: Lagunitas Brewing Company
 LEVERANTÖR: Galatea AB
  Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *