Fierce Beer Day Shift DDH Pale Ale 5,0%

Förkortningen DDH i ölvärlden står för Double Dry Hopped, dvs. att humlen är dubbelt torrhumlad och görs för att ge ännu mera och större humlesmak åt ölet. Köpte häromdagen ett öl med en cool burk som jag fastnade för med namnet Day Shift ifrån Fierce Beer (min första härifrån) och som enligt etiketten är av just typen DDH Pale Ale… spännande! 😀 

Den står dock listad hos SB som en APA (American Pale Ale) vilket gör mig lite konfunderad då jag själv trodde att en så här pass humlesstinn öl borde kallas för IPA. Antar och gissar kanske att den något mjukare (och mindre maltiga) smaken på ölet även kan ha en viss inverkan här och som påverkar hur man klassificerar detta. Kanske finns det nån av mina bloggläsare här som vet mer och som mera ingående kan förklara vad som utför skillnaden mellan APA och IPA? (för jag antar att det även finns DDH som IPA då också, eller??)

”Humlearomatisk smak med inslag av ananas, grapefrukt, vitpeppar, mango, vetebröd och aprikos” //Sb

Mitt omdöme: Fierce Beer Day Shift DDH Pale Ale 5,0%

Fierce Beer Day Shift DDH Pale Ale 5,0%Ett något gulbrunfärgat utseende med en vit finbubblig skumkrona bjuder detta opastöriserade och ofiltrerade öl på. Ölet är som sagt ej genomskinligt och doftar gott av humlesorterna Mosaic och Citra.

Smakmässigt är det ett fylligt och ganska fruktigt öl med tropiska inslag i form av ananas, mango, aprikos och lite bittersöt grapefrukt. Lättdrucket, friskt gott och för min del utan några större felanmärkningar mer än att humlebett kunde gärna ha fått dra på lite mer då avslutet går åt det lite mjukare hållet.

★★★★★★★☆☆☆ 7/10 p

RÅVAROR: Kornmalt, vete, majs och humle av sorterna mosaic och citra.
OG
: – | FG: – | IBU:  | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Tillfälligt sortiment

Notering: 210530, FAN – Se alla smakade ölsorter

SORT: Fierce Beer Day Shift DDH Pale Ale  SB ART.NR: 11775
TYP: APA (American Pale Ale)  STYRKA: 5,0%
PRIS: 37,90 kr (440 ml)  LAND:
PRODUCENT: Fierce Beer
 LEVERANTÖR: Dugges Bryggeri AB
God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *