Gotland Whisky Isle of Lime Sangelstain (2021) 46,3%

När man ”raoukar” (höhö) få möjlighet att prova några centilitrar svensktillverkad whisky ifrån Gotland Whisky blir man givetvis jätteglad och nyfiken och då det var ett tag sedan jag smakade whisky härifrån.

Sangelstain heter destilleriets senaste Isle of Lime-utgåva och släpptes här i början av Juni och är en blandning av fat med First Fill Bourbon, Amerikansk Ek, Ungersk Ek, samt sherryfat (96, 200 och 250 liters). Denna whisky, som fått sitt namn efter en klangsten i Lärbro socken på Gotland buteljerades i April -21 och har en cirkaålder av 4 år (äldsta fatet 6 år, 10 mån).

freddeboos.se - sample/varuprovDetta är för övrigt destilleriets tionde utgåva och för den som är intresserad och vill djupdyka och veta mer om fatnummer, recept osv kan ett besök hos Gotland Whisky-hemsidan rekommenderas!

Detta är en blogpost baserad på ett gratis samplesprov.

Isle of Lime Sangelstain 46,3%

 

 

 

 

 WHISKY: Gotland Whisky Isle of Lime Sangelstain (2021) 46,3%
 STYRKA: 46,3%  ÅR:  2021 ÅLDER: 4 år
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt PRIS: 493 kr (50 cl)
 DESTILLERI: Gotland Whisky  SB-ART NR: 36097
 PRODUCENT: Gotland Whisky  LEVERANTÖR: Gotland Whisky
 ÖVRIG INFO:

Fattyp: First Fill Bourbon, Amerikansk Ek, Ungersk Ek, samt sherryfat.
Antal flaskor: 8000 st

 

Mina omdömen: Gotland Whisky Isle of Lime Sangelstain (2021) 46,3%

DOFT: En whisky med en ganska rund och fruktig doft och som har en del liten del apelsin och honung i sig. Här finns också ett pepprigt inslag som breder ut sig tillsammans med en svag nyans av nyhyvlat trä, sköljmedel och en något petroliumaktig ton.

SMAK: I denna helt orökiga men lätt oljiga whisky hittas inslag av söta aprikoser, honung, lite apelsin och en nätt pepprighet. Upplever att ett par droppar vatten tar fram lite mer svag beska samt även tar lite udden av det kryddiga inslaget. 

ESMAK: Avslutet är långsamt avklingande med en del söt fruktighet, lätta träfatstoner och har en lite kryddig ton som är kvarhängande tillsammans med en svagt oljig nyans.

HELHET: En svensk whisky som jag tycker har växt till sig och mognat ännu lite mer sedan våra vägar korsades sist och jag smakade på singlemalt ifrån Gotland Whisky. Tycker den har utvecklats till det bättre och fått lite mindre råhet i karaktären och där en något större fruktighet har tillkommit. Upplever fortfarande att denna har en något lätt petrolisk ton och som tar lite tid att bekanta sig med. (måhända ett smakintryck och en medföljande karaktär ifrån den gotländska berggrunden som det lokalt odlade kornet Propina Tipple plockat upp?)  Personligen dricks denna helst helt ovattnad.

TOTALPOÄNG: 13,25 / 20,00

Notering: 210702, Sample (Gotland Whisky)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *