Kilchoman Small Batch Release (2011) Fresh Bourbon 55,7%

Det har nu gått över ett år sedan Amnehärad’s Whisky Club hade en ordinarie whiskyprovning och där vi kunnat samlas allhop och smaka whisky. Till det snabbinkallade whiskyevent #27 hos värden AFR fick vi dock med oss i alla fall fyra av sex ordinare medlemmar samt en medbjuden gästdeltagare. (Vi har detta med “gästdeltagare” som en egen paragraf i whiskyklubbens stadgar och där vi även har bestämt att det till sist är den aktuella värden för eventet som har det sista ordet och beslutar om detta. Oftast är detta nån/några inom klubbens närmaste krets som får den äran att deltaga). 

Denna aktuella Kilchoman-whiskyn bidrogs av medlem HGU och där inköpspriset inte riktigt kunnat fastställas då den troligtvis har inköpts vid nån tidigare utlandsvistelse och ej verkar finnas tillgänglig via Sb’s sortiment.

Smaknoterna som presenteras här nedan för denna whisky är en sammanställning med både mina samt andra medlemmars omdömen som framkom under aftonens diskussioner omkring denna whisky. Den angivna poängen är dock min helt personliga.

Kilchoman Small Batch Release (2011) Fresh Bourbon 55,7%

 

 

 WHISKY: Kilchoman Small Batch Release Fresh Bourbon
 STYRKA: 55,7% DEST. ÅR:  2011 ÅLDER: (ca. 6 yo)
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt PRIS: ca. 1200 kr
 DESTILLERI: Kilchoman  SB-ART NR:
 PRODUCENT: Kilchoman  LEVERANTÖR: Kilchoman
 ÖVRIG INFO: Small Batch Release, Non-chill-filtered, Cask Strength

 

Mina omdömen: Kilchoman Small Batch Release (2011) Fresh Bourbon 55,7%

DOFT: Gummi, ljus torv, torr aska, sot, vanilj

SMAK: Torr aska, hamparep, havssalt, svavel, rökig, söt

ESMAK: Svartpeppar, gummi, rök, färskt trä, lång eftersmak

HELHET: En mycket god rökwhisky med bra rökighet, 

Ev. kommentar: –

TOTALPOÄNG: 18,00 / 20,00

Notering: 210716, Amnehärad´s Whisky Club, Event #27, (HGU)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *