Black Stallion Napa Valley Cabernet Sauvignon (2018) 14,5%

Lagom till årets sista fredag i månaden Augusti kom ett rödvin jag fått i present och som kommer ifrån det kända vindistriktet Napa Valley, USA och vintillverkaren Black Stallion i Kalifornien att avnjutas. 

Detta är ett vin baserat på druvan Cabernet Sauvignon och skall enligt Sb’s egna rekommendationer passa bra till rätter av mörkt kött av typen lamm, nöt och vilt.

Men eftersom jag ibland gillar att testa mot lite andra maträtter så serverades det denna gången till en av frugan utsökt tillagad Creeme Cheese Linguine. Superb! 👌

Black Stallion – Napa Valley – Cabernet Sauvignon (2018) 14,5%Black Stallion Cabernet Sauvignon (2018) 14,5% (nr 6207) 239 kr (75 cl)
USA, Kalifornien, North Coast, Napa County, Napa Valley

vin_skala5_s

 

Sb’s notering:
”Nyanserad, mycket fruktig smak med tydlig rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, plommon, mörk choklad, fikon, örter, kaffe och vanilj.”

Mitt omdöme:
Ett doftrikt, gott och fylligt rödvin med härliga inslag av svarta vinbär, plommon och där det även kan skönjas en viss ekfatighet och som jag tycker även kommer fram mer mot slutet och där jag även upplever fruktsyran är ganska hög.

Vinet har ett avslut som känns ganska långt och är lätt vaniljbetonat och som har en lättare strävhet och även en del plommonsötma i sig. Bör testas! 

På min lista ett kanonvin som gärna avnjuts igen!  5/5 p

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 57 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *