Fors Bryggeri Tropic Thunder Downunder DDH-DIPA 8%

Vet inte väderläget just nu i Australien men här är det i alla fall ett dovt mullrande av åskan borta i öster, solens glimrande strålar i väster samt hällregn precis mitt över mig när har det blivit dags att provsmaka ett öl som kom att inhandlas i Vadstena, vid min senaste lilla rundtur runt sjön Vättern.

Med vatten ifrån just Vättern och humlesorterna Citra och Galaxy (ifrån Australien) har Fors Bryggeri i Motala skapat denna Double Dry-Hopped India Pale Ale med namnet Tropic Thunder Downunder. För övrigt mitt allra första smakade öl ifrån detta handcraft-bryggeriet där ölet (enligt hemsidan) bryggs i batcher om ca. 200 liter och som hittas under det ”Lokalt & småskaliga” sortimentet.

”Humlearomatisk, balanserad smak med tydlig beska, inslag av ananas, grapefrukt, örter, ljust bröd och tallbarr” //Sb

Mitt omdöme: Fors Bryggeri Tropic Thunder Downunder DDH-DIPA 8%

Detta är ett tjockt, fylligt och lite trögflytande öl som har en underbar solgul färgnyans och som är helt ogenomskinligt och där man redan på långt håll anar tropisk fruktexplosion i doften. Ananas, mango, persika, grapefukt, citrus och lite ljust bröd är några av de flrsta doftintrycken jag får när jag stoppar snoken i denna och luktar. Ett ganska skumrikt och ofiltrerat öl som har en kvarhängande och ett par millimeter tjock skumrand och där det även finns en del göjs kvar på botten i flaskan.

Fors Bryggeri Tropic Thunder Downunder DDH-DIPA 8%Smakmässigt är detta även en explosion av tropisk fruktighet som blommar ut och sprider välbehag i både gom och svalg. Ganska krämig munkänsla med både en hel del sötma samt en något torrsträv underton som drar åt grapefruktshållet. Anar också en len nyans av mango och lite persika eller näktarin och där även en del citrus ligger och lurar tillsammans med det måttfulla humlebettet.

Helhetsintrycket och med mina mått mätt är detta riktigt bra och uppfyller med råge mina på förhand ganska högt ställda förväntningar. Fruktigt, krämigt, tjockt, sött, surt och lite humlebitigt – jo tack, detta tar jag gärna en till utav!

★★★★★★★★☆☆ 8/10 p

HUMLE: Citra, Galaxy
MALT: Kornmalt, vetemalt samt strösocker
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Lokalt & Småskaligt

Notering: 210731, FAN – Se alla smakade ölsorter

SORT: Fors Bryggeri Tropic Thunder Downunder  SB ART.NR: 34032
TYP: DDH-DIPA (Double Dry Hopped DIPA)  STYRKA: 8%
PRIS: 39,90 kr (330 ml)  LAND:
PRODUCENT: Fors Bryggeri
 LEVERANTÖR: Fors Bryggeri
Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 12 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *