Bowmore 21 YO French Oak Chateau Lagrange (2021) 48,4%

Bowmore var det en tid sedan jag smakade något av och tänkte därför idag testa och bjuda på mina smaknoter och poäng på en 21-årig Bowmore. Detta är en single malt whisky som har fått hela sin lagringstid på franska ekfat ifrån den Grand Cru-klassade vingården Château Lagrange i Bordeaux. 

Whiskyns beskrivning på förhand är ”söt och med nötiga toner av varm ek, röda frukter och slutnoter av mörk choklad, kryddor, manukahonung och en hint av torvrök.” Antalet flaskor är enligt den svenska importören Edrington angivet till 252 st och med lanseringsdatum här i landet den 19/10 – 21.

(Detta är en whiskypost som bygger på en sample-3a som har införskaffats till bloggen privat).

Bowmore 21 YO French Oak Chateau Lagrange (2021) 48,4%

 

 

 WHISKY: Bowmore 21 YO French Oak Chateau Lagrange (2021) 48,4%
 STYRKA: 48,4%  LANSERAD: 2021  ÅR: 21
 REGION: Islay  TYP: Singlemalt  PRIS: 1 499 kr
 DESTILLERI: Bowmore  SB-ART NR: 41066 (TFS)
 PRODUCENT: Beam Suntory  LEVERANTÖR: Edrington Sweden
 NON-CHILL FILTERED:  NATURAL COLOR:
 ANTAL FLASKOR: 252 st  FENOLHALT:
 FATTYP: Château Lagrange French Oak Barriques
 ÖVRIGT:

 

Mina omdömen: Bowmore 21 YO French Oak Chateau Lagrange (2021) 48,4%

Bowmore 21 YO French Oak Chateau Lagrange (2021) 48,4%DOFT: 4.50 Rund, mjuk och med en god och härlig doft av choklad och där jag även anar röda vinbär och en liten svag pepprig underton. Här kan också ett visst ekfatsinslag skönjas tillsammans med även lite kryddig kanel. Mycket trevlig!

SMAK: 4.25 God smak med av lättare ekfatskaraktär och med svaga inslag av choklad och almondonöt. Med toner av honung, kanel och torkade frukter och med lite maltig inslag. (Upplever den inte fullt så vinös som jag hade förväntat mig).

ESMAK: 4.25 Rund och elegant och med en något lite mera tillkommen torrbesk underton som bryter av och avrundar på ett bra sätt. I den avslutande partiet kan möjligen även en lätt rökighet anas svagt i smaken.

HELHET: 4.25 En riktigt god whisky som bjuder på flera ganska intressanta smaker och som har fått ta sin smak av franska ekfat som tidigare innehållit Bordeaux-vinet Chateau Lagrange under hela sin lagringstid. Detta funkar för mig! 🙂

TOTALPOÄNG: 17,25 / 20,00

[wp_charts title=”bowmore_21frenchoak” type=”radar” align=”center” margin=”5px 20px” datasets=”25,10,20,20,15,25,20,20,15,10″ labels=”FATIGHET,BESKA,SÖTMA,FRUKTIGHET,BLOMMIGHET,MALTIGHET,KOMPLEXITET,KRYDDIGHET,RÖKIGHET,SPRITIGHET” colors=”000″ width=”500px” height=”auto” scaleoverride=”true” scalesteps=”5″ scalestepwidth=”10″ scalestartvalue=”0″ fillopacity=”0.1″ animation=”false”]

Notering: 211110, Sample (TTO)

[Musiktips]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *