Glenrothes Sherry Cask for Sweden 15 Yo (Carn Mor) 2006 47,5%

Dags att provsmaka en whisky som har lagrats 15 år på sherryfat och som har buteljerats utan kylfiltrering vilket innebär att naturliga avfällningar kan förekomma och där det mesta av de ingående smakerna fortfarande har behållits kvar i whiskyn. 

Glenrothes Sherry Cask ifrån 2006 är en 1st fill sherry whisky som kommer ifrån Morrison Scotch Whisky Destillers serie Carn Mor (”Det stora stenröset”  på gaeliska) och som har buteljerats för den svenska marknaden och lagom till importören Clydesdales AB 15-årsjubileum. Släpps den 18/2-22

(Detta är en whiskypost baserat på en gratis förärad sample som har nått freddeboos.se-bloggen)

Glenrothes Sherry Cask for Sweden 15 Years (Carn Mor) 2006 47,5%

 WHISKY: Glenrothes Sherry Cask for Sweden
 STYRKA: 47,5% ÅLDER: 2006  ÅR: 15 yo
 REGION: Speyside TYP: Singlemalt  PRIS: 1.159 kr
 DESTILLERI: Glenrothes SB-ART NR: 41079
 PRODUCENT: Morrison Scotch Whisky LEVERANTÖR: Clydesdale AB
 NON-CHILL FILTERED: NATURAL COLOR:
 ANTAL FLASKOR: 780 st FENOLHALT:
 FATTYP: 1st Fill Sherry butt
ÖVRIGT: Säljstart 18 Feb – 2022

 

Mina omdömen: Glenrothes Sherry Cask for Sweden 15 Yo (Carn Mor) 2006 47,5%

Glenrothes Sherry Cask for Sweden 15 Yo (Carn Mor) 2006 47,5%DOFT: Fruktigt sherrysöt whisky som har goda inslag av smörkola och en touch av romrussin. Smörig vanilj och mandelkubb kan också anas i den trevliga doften.

SMAK: Ganska söt, rund och lite fet sherrynyanserad inledning som går mot lite mera sherrysträva undertoner där även en lättar fatbeska kommer bakifrån. Anar svaga inslag av apelsinmarmelad och här finns även en liten ton av möbelpolish i ridån.

ESMAK: Nånstans kring medellångt avslut som är lite strambeskt avslut som fortfarande är sherrynyanserat och som har en del smörkola i sig. Lite pepprig ton i kommer också fram här.

HELHET: En lite rufsig sherrywhisky som bjuder på lite olika nyanser och där smörkolan, de svagt beska undertonerna och det lite feta inslaget skapar en fin kombo att njuta utav. Tål nån försiktigt droppe vatten om man vill öppna upp och runda av den något.  

Ev. kommentar:  En trevlig sherrywhisky i mellanregistret, dvs, här är det inte bara fullmatat med sherrynoter utan här finns också en del andra nyanser att upptäcka och kunna njuta av. (kolakaramell, marsipan, torkad frukt, sirap, vanilj och svag apelsinmarmelad). En trevlig whisky men där det lite torrbeskare avslutet tar ned poängen något för egen del och om jag peronligen skall anmärka på något.

TOTALPOÄNG: 16,00 p av 20,00 p

Notering: 220213, Clydesdale, sample/smakprov

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 42 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *