Iron Maiden Trooper IPA 4,3%

Har införskaffat mig en hel löööda med Iron Maiden-öl… Totalt 12 st som är uppdelade i 6 olika par. Eller rättare sagt, det var från början tänkt som en julklapp till sonen men där min nyfikenhet blev för stor så det fick bli delad vårdnad om innehållet i denna boxen i stället. 😛

Första ölet ut att avsmakas för egen del av dessa sex olika sorterna som hittas i detta MIX-packet med namnet Trooper The Collection V2 blir Iron Maiden Trooper IPA 4,3%.

Iron Maiden Trooper The Collection 2 Iron Maiden Trooper IPA 4,3% Iron Maiden Trooper The Collection 2

Mitt omdöme: Iron Maiden Trooper IPA 4,3%

Ett genomskinligt, amberfärgat/mörkgult öl som jag inte helt övertygas av då mina förväntningar på en ipa är ganska stora. Tycker nog denna drar mera åt lagerölshållet och även har en svagt jästig ton i doften. Det klena skummet lämnar tyvärr inte heller så mycket att hurra för och är ganska fort borttynande med en liten kvarlämnad skumrand vid glaskanten.

Iron Maiden Trooper IPA 4,3%Smakmässigt är det tyvärr inget heller som når några fantastiska höjder utan känns mera som en förhållandevis slätstruken lager med en liten fruktig ton i botten. Detta klara ölet har även en svagt metallisk ton (vilket ju ifs kan vara suveränt med tanke på att detta är ett hårdrocksöl) men som inte tillför smaken speciellt mycket.

Drickbart helt klart men blir ett stort NJA, för egen del för detta ölet som jag vid en blindprovning skulle klassa som ett renodlat lageröl och inte för en India Pale Ale, baserat på smakerna. Ganska cool etikett dock och det är ju givetvis poänghöjande… Hade den kanske hetat Trooper Lager så hade den nog kunnat skrammla ihop en poäng till.  🤘😋🤘

★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 p
(freddeboos-junior gav denna 7/10 p)

MALT: 
HUMLE: 
OG
: – | FG: – | IBU:  | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart 29/3 – 2021

Notering: 220131, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Iron Maiden Trooper IPA 4,3%  SB ART.NR: 51218
  TYP: IPA (India Pale Ale)  STYRKA: 4,3%
  PRIS: 327,30 kr (Box á 12 fl à 330 ml)  LAND:
  PRODUCENT: Frederic Robinson Limited
 LEVERANTÖR: AB Wicked Wine Sweden
  Ganska god (Inga fel men står inte ut så mycket. Den är nästan “där”!)
 

Rating: ★★★★★★☆☆☆☆ 6/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.