Glenfarclas 18 yo 43%

Att kunna smaka whisky ifrån samma destilleri med olika lagringstid och ålder är alltid intressant och kan vara riktigt givande och där man kan lära sig en del. Som t.ex i detta fallet där jag provsmakar samples av en 15- och 18-åring ifrån destilleriet Glenfarclas och där det inte alltid är givet att lagringstid slår högst och där även buteljeringsstyrkan kan spela stor roll för smakupplevelsen. (se 15-åringens inlägg här).

Glenfarclas-samples Glenfarclas Glenfarclas 18 yo 43%

Glenfarclas 18 yo 43%

 WHISKY: Glenfarclas 18 yo 43%
 STYRKA: 43% ÅR:  ÅLDER: 18 yo
 REGION: Highland TYP: Singlemalt  PRIS: 779 kr
 BUTELJERARE: Glenfarclas SB-ART NR:
 PRODUCENT: J & G Grant LEVERANTÖR:
 INFO:
SÄLJSTART:

 

Mina omdömen: Glenfarclas 18 yo 43%

DOFT: Kolatoner med inslag av sultanrussin, söt fruktighet och även med liten hint av rom. Söt, nästan lite romaktiga inslag, gula plommon, toffekola, honung och vanilj. Blir lite dovare med tid i glaset.

SMAK: Fruktig med lite fatkänsla med inslag av honung, gräddkola, gula plommon och nånting mera ”dammigt” som jag tycker drar lite åt kartong/wellpapp.

ESMAK: God och med lite sherryfruktig karaktär men som jag tycker tappar lite mot slutet och blir tyvärr något lite fadd.. De goda och förväntade inslagen av kola, gula plommon och en del sherrynyanser finns här dock men den orkar inte riktigt bära upp kostymen hela vägen.

HELHET: En god fruktwhisky med ganska bra smaker men som jag tyvärr saknar lite fylligheten och ouhmp’et i smaken för att kunna fånga intresset fullt ut och med tanke på dess ålder.

TOTALPOÄNG: 16,00 p av 20,00 p

Notering: 220302, Sample, (TTO)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *