Innis & Gunn Vanishing Point 04 11%

Ifrån Edinburgh, Scotland kommer dagens smakade öl som är en Imperial Stout ifrån välkända Innis & Gunn. Till denna stouten och ekfatslagrade fjärde utgåvan i serien Vanishing Point har man använt sig av en lagringstid på 450 dagar på bourbon-fat för att smaksätta och skapa karaktär på ölet. Detta kom i 20000 exemplar till Sverige och levererades i en trevlig kartongförpackning.

Mitt omdöme: Innis & Gunn Vanishing Point 04 11%

Kavring, choklad, vörtbröd och vanilj är några av de trevliga inslagen man kan upptäcka och njuta av i denna stout som lagrats 450 dagar på first fill bourbon-fat. Även kolatoner och rostad malt kan anas.

Smakmässigt sker inga större överraskningar utan följer doftkaraktären väl. Kanske möjligen att jag även kan ana en hint av pepparkaka lång där bak. Skummet är finbubbligt och ganska nätt och kvarlämnar en biegebrun tunn rand vid glaskanten. Ganska söt och lite bränd i smaken och har ingen större beska att tala om.

Munkänslan är fyllig men ändå ganska lätt och där man även får vissa inslag av bourbon-karaktär. Mycket väl maskerad alkoholnovå och där sötman överlag är ganska påtaglig. Ett kolsvart öl som jag gärna skulle haft flera utav! Tycker även den blir något mera choklad-ig med tid i glaset. Riktigt nice! 👍

★★★★★★★★☆☆ 8/10 p

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

MALT: Ale malt, roasted barley, amber malt och chocolate malt
HUMLE: Super styrian
OG
: – | FG: – | IBU: 45 | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info:

Notering: 220322, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Innis & Gunn Vanishing Point 04  SB ART.NR: 11461
  TYP: Imperial Stout  STYRKA: 11%
  PRIS: 59,90 kr  LAND:
  PRODUCENT: Innis & Gunn
 LEVERANTÖR: TOMP
  Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 9 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *