Iron Maiden Trooper Fear Of The Dark 4,5%

Trooper The Collection V2 heter ett MIX-pack med 6×2 stycken olika öl ifrån Frederic Robinson Limited och Robinsons Brewery och där jag nyligen har smakat på den ingående Engelska stouten Fear Of The Dark.

Iron Maiden The Collection 2 Se tidigare smakade öl ifrån denna boxen:

 

 
Mitt omdöme: Iron Maiden Trooper Fear Of The Dark 4,5%

Iron Maiden Trooper Fear Of The Dark 4,5%Härliga chokladtoner med balanserad sötma, lite svag pumpernickel och med en lite brända/rostade undertoner. Tycker ölet har en god pch inbjudande doft och med ett småbubbligt fint skum som är beigefärgat.

En fräsch och bra balanserad stout som bjuder gommen på lite choklad- och espressotoner och där munkänslan känns mer lätt än tung. Dvs. detta är inte en så tjock och krämigt fyllig stout utan en lite mera lättflytande och lättdrucken historia men som ändå har förhållandevis mycket smak och karaktär i sig.

Med svag beska och något mera kakaotorr munkänsla mot den avslutande delen. Kanske inget man direkt lägger på minnet nån längre stund men ändå ett helt ok öl som gärna dricks igen men där man även kan leka lite med tanken om hur den hade varit med något högre styrka. Förmodligen ännu bättre!

★★★★★★★☆☆☆ 7/10 p

MALT: 
HUMLE: 
OG
: – | FG: – | IBU:  | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart 29/3 – 2021

Notering: 220302, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Iron Maiden Trooper Fear Of The Dark 4,5%  SB ART.NR: 51218
  TYP: English Stout  STYRKA: 4,5%
  PRIS: 327,30 kr (Box á 12 fl à 330 ml)  LAND:
  PRODUCENT: Frederic Robinson Limited
 LEVERANTÖR: AB Wicked Wine Sweden
  God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer)
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.