Två Feta Grisar Coma Dubbel IPA 8,5%

Mångfalden av tillgängliga öl håller i sig och där man kan hitta riktigt goda, spännande och roliga öl från lite varstans och runt om i världen nuförtiden men där det också finns en hel del fantastiska öl att upptäcka ifrån våra inhemska och duktiga hantverksbryggare och microbryggerier.

Två Feta Grisar ifrån Göteborg och Hisingen är en tillverkare jag själv ibland brukar återkomma till och hålla lite utkik på och där jag nyss fick hem ett par stycken beställda CoMa-öl. Detta är en dubbel-IPA (som innehåller ännu mer humlearom, är fylligare och har högre beska jämfört med en vanlig IPA) och som jag inte tidigare har haft möjlighet att smaka förrens nu. Kul!

Och om det är någon av Er läsare här på bloggen som kanske är lite närmare nyfiken på själva glaset som detta ölet inmundigades ur så är det mitt helt egentillverkade och självblåsta ölglas och som jag är RIKTIGT nöjd med. Mer info om detta glaset och hur det kom till kan hittas här! 🍺

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

Mitt omdöme: Två Feta Grisar Coma Dubbel IPA 8,5%

Vitt och något lätt klibbigt skum som efter en viss förminskning blir kvarliggande och där doften ifrån denna dubbel-ipa’n bjuder på en hög, fyllig, tjock exotisk fruktighet. Mums!

Smaken är lätt hummlearomatisk och har en del fruktsötma i sig. Här finns mycket trevliga toner av papayafrukt, söta nektarininer och en underliggande grapefruktsstramhet samt kryddor. Inte så jättebrutalt humlebett utan lite mera finstämd och där beskan ligger åt det mer balanserade hållet, även om det ändå drar och kittlar lite ”så där’a härligt gött” i kindpartiet. Detta gillar jag!

Avlsutningsvis och som redan även etiketten skvallrat lite om… Ett svingott öl ifrån Göteborg! 8/10 p 👍

★★★★★★★★☆☆ 8/10 p

MALT: Kornmalt, vetemalt
HUMLE: Humle
OG
: – | FG: – | IBU: – | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart 1/3 – 2021

Notering: 220608, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Två Feta Grisar Coma Dubbel IPA 8,5%  SB ART.NR: 31565
  TYP: Dubbel IPA (DIPA)  STYRKA: 8,5%
  PRIS: 38,00 kr  LAND:
  PRODUCENT: Två Feta Grisar
 LEVERANTÖR: Två Feta Grisar
  Mycket God! (Denna bör upplevas och drickas av gemene öl-fantast)
 

Rating: ★★★★★★★★☆☆ 8/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

(Visited 21 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *