Coste di moro Montepulciano d`Abruzzo (2018) 14%

Det gäller att suga de sista russinen ur kakan och försöka ta till vara på de kvarvarande sommarkvällarna som det ju allt snabbare börjar bli mindre utav. De sista kolbitarna i påsen fick därför åka på grillen medan några köttbitar och lite sallad gjordes i ordning och plockades fram.

Tiden mellan vininläggen här på freddeboos.se har det ju på senare tid tyvärr blivit lite allt längre emellan och då man kanske inte alltid har för avsikt att recensera allt man dricker och smakar på. Men ibland dyker man på godsaker som kan vara värda att nämna och där jag även vill också skicka med ett stort tack till grannen (om du kanske läser detta) och som jag har fått denna flaskan av.

Rödvinet Coste di moro är ett biodynamiskt naturvin (med en Demeter-certifiering) och som görs på handplockade druvor från regionen Abruzzos sluttningar mitt i den centrala delen av Italien. 

Coste di moro Montepulciano d`Abruzzo (2018) 14%Coste di moro Montepulciano d`Abruzzo (2018) 14% (nr 78230) 119 kr (75 cl)
Italien, Abruzzerna, Montepulciano d’Abruzzo

vin_skala4_s

 

Sb’s notering:
”Mycket fruktig smak med liten sötma, inslag av fat, björnbär, choklad, russin och vanilj.”

Mitt omdöme:
Kraftfullt och väldoftande rödvin som har goda inslag av mörka bär, choklad och där vinet har en björnbärsfägad och läcker färgton som ser riktigt tilltalande ut i glaset.

Upplever att smaken är mycket bärig och har hög fyllighet och där en liten touch av tanniner kan anas, speciellt i mot den avslutande delen och som jag tycker är ganska lång.

Ett nytt vin för egen del som gillas och som kan tänkas smaka på igen!  4/5 p

Se hela Spotify-listan med allt TUNGGUNG!

(Visited 36 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *