SMWS 138.6 ”Taiwanese Tutti-Frutti” 5 yo 58,1% (Nantou)

Slutet på årets lata semesterdagar börjar väl nu så smått att nalkas för många och så även för mig. Några dagar med lite kyligare väder har dessutom också ökat på suget lite grann att kunna njuta och sippa på nån god singlemalt och där min sista SMWS-sample som jag haft lyckan att kunna ta del av ifrån Andreas och Åsa (på Lundensiskanswhisky) fick bli gårdagskvällens godis. (stort tack ännu en gång!)

Whiskyn som smakades var en SMWS 138.6 ”Taiwanese Tutti-Frutti” 5 yo 58,1% ifrån destilleriet Nantou och där en refill ex-bourbon barrel har använts för att ge smak åt denna Taiwanesiska whiskyn.

Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad sample till min whiskyblogg. 

(Mitt lilla långsamtgående projekt om att försöka kunna smaka på åtminstonde en utgåva ifrån varje nummerkod och destilleri som SMWS buteljerar ifrån fortgår så sakteliga… Och skulle det råka finnas nån i min närmaste whiskyvänkrets som har nån för mig ännu osmakad SMWS-whisky så är jag självklart öppen för alla förslag och där en närmare kontakt gärna får tas)

”Plenty of fruits on the nose neat, followed by a harmonious sweet grape-like palate with a hint of spice. Be extra careful when adding water!” //SMWS

SMWS 138.6 ”Taiwanese Tutti-Frutti” 5 yo 58,1% (Nantou)
 
 WHISKY: SMWS 138.6 ”Taiwanese Tutti-Frutti” 5 yo 58,1% (Nantou)
 STYRKA: 58,1%  DESTILLERAD: 31 Jul, 2014  ÅLDER: 5 y.o
 REGION: Taiwan  TYP: Singlemalt  PRIS: ca 997 kr
 DESTILLERI: (Nantou)  SB-ART NR:   –
 PRODUCENT: SMWS  LEVERANTÖR:  SMWS
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Refill Ex-Bourbon Barrel, Outturn: 168 btl.

 

SMWS - The Scotch Malt Whisky SocietyMina omdömen: SMWS 138.6 ”Taiwanese Tutti-Frutti” 5 yo 58,1% (Nantou)

DOFT: Fullmatad och fruktig whisky med lite underliggande syrlighet i botten och där man kan ana en viss kryddighet. I doften kommer även en del sötma fram och där även inslag av bourbonvanilj hjälper till att höja mysfaktorn. Med tid växer även lite uppiggande mentholtablett till.

SMAK: Mera kryddighet kommer fram i smaken och där munkänslan är fyllig och där jag upplever den som ganska stark. Den inledande fruktigheten finns här också med men där kryddig chilipeppar ganska snabbt tar befälet här.

ESMAK: Här finns även en del torrare grapefruktighet och som tillför en viss beska. I bakgrunden anas även anis och ännu mera pepprig fruktighet.

HELHET: En smakrik fruktwhisky som står ut lite grann och där även pepparinslagen tar för sig en del. Nån droppe vatten lugnar ned de peppriga inslagen något men där också beskan växer fram en hel del i smaken och där även en lite mer fadd eksmak kommer till. I min gom njuts denna därför helst helt ovattnad – och skulle pepprigheten bli alltför stor så dricker man vattnet bredvid.

TOTALPOÄNG: 15,25 / 20,00

Notering: 220803, Sample, Lundensiskanswhisky

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

(Visited 66 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *