BOX Private Bottling ”TrippELmontage” (Cask no 2013-587) 60,9%

Ett stort tack till min arbetskamrat och whiskyvän ”Panneldar-Steffe” för möjligheten (och den äran!) att få smaka på och ta del av de sista dropparna av den privatbuteljerade whiskyn TrippELmontage.

Svenska BOX Whisky (numera High Coast Whisky) har ju likt vännen Stefan varit rätt duktiga på att kunna elda på sina pannor genom åren (även om det inte är riktigt samma typ, skall väl tilläggas) och där man till denna privatlagring har använt sig av ett rökigt recept på hela 45 ppm och där ett Oloroso-fat har fått stå som värd för lagringen. För den som kanske är sugen på att läsa mer om tidiga Box whisky och deras första whiskypannor kan detta inlägget hos whiskybloggen PEAT – ”Ingen eld utan rök” rekommenderas.

Detta gyllene tillfälle att kunna få smaka på en privatbuteljerad svensk whisky och under den ännu ljumna September-kvällen i samband med ett av de sista doppen i spabadet (tack för det, Putin-jävel!!)  firades också in med att puffa lite på den handrullade cigarren Te Amo Robusto Honduras och som av mig (som amatörrökare!) får betyget 4/5p.

Detta är en whiskypost baserad på en privat whiskygåva till min whiskyblogg.

BOX Private Bottling ”TrippELmontage" (Cask no 2013-587) 60,9%
 
 WHISKY: BOX Private Bottling ”TrippELmontage”
 STYRKA: 60,9%  FATAD: 130418 BUTELJERAD: 181114
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt PRIS: (?)
 DESTILLERI: BOX (High Coast Whisky)  SB-ART NR: 
 PRODUCENT: BOX (High Coast Whisky)  LEVERANTÖR: BOX (High Coast Whisky)
 ÖVRIG INFO: Privatfat, Fattyp: Peated, 45 ppm, Oloroso, Cask no 2013-587, Antal flaskor: 66 st
 
Mina omdömen: BOX Private Bottling ”TrippELmontage” (Cask no 2013-587) 60,9%

DOFT: Krämig och god toffekola med en lättare rökton. Här anas söta dadlar, russin och sirap. En ganska fyllig doft som definitivt är inbjudande och som man blir mera nyfiken på.

SMAK: Ännu mera sherrykolanoter kan frambringas i smaken och där det även finns i del sherrysträvhet i det underliggande lagret. (För att vara den sista slatten i flaskan och som blivit lite oxiderad så är detta ändå riktigt bra – kanske även att den också tappat lite av den forna rökigheten, tyvärr). 

ESMAK: Även den höga fatstyrkan kan anas (trots viss avdunstning) och då mest emot den avslutande delen där den biter ifrån lite grann. (Glömde ta med vatten ut så denna dricks helt neat). Litet inslag av tobak/läder kan också skönjas och då mer mot slutet.

HELHET: Ännu en privatlagring ifrån forna BOX som definitivt inte gör bort sig. Gillar verkligen de kolakrämiga inslagen, den förhållandevis lätta rökigheten (som man kanske hade hoppats skulle ta för sig och stå ut ännu mer och vilket den troligtvis gjorde när flaskan var nyöppnad) och de något sträva sherryinslagen och de mörka bären. (Dadlar, russin, plommon) samt även lite lätta siraptoner.

Ev. kommentar: Tack för den Steffe – detta var riktigt trevligt! Finns det mer…? 😋

TOTALPOÄNG: 16,00 / 20,00

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av freddeboos 🇸🇪 (@freddeboos)

Notering: 220907, (SAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *