Fuller’s London Porter 5,4%

Mörkret kryper in allt tidigare när kvällen närmar sig och suget att njuta lite mer fylligare och kraftfullare öl av typen porter/stout börjar infinna sig hos undertecknad. Ett som bekant brunsvart öl där vört- och kavringsbröd, choklad och kaffetoner oftast är några av de mest utstående doft- och smaknyanserna. Porter är för övrigt en öltyp som kom att börja utvecklas i London under det tidigt1800-talet.

För att fira in och njuta av min helghelg (och som betyder att min egen ledighet för en gångs skull råkar infinna sig och sammanträffa med den ordinare helgen och då alla andra också oftast är lediga) hade det inhandlats lite godsaker och där en burk Fuller’s London Porter 5,4% fick bli mitt lilla kvällsmys för torsdagkvällen. Ett porteröl som jag vet jag gillar och ibland brukar återkomma till men som jag av någon anledning faktiskt ännu inte har betyg- och poängsatt här på freddeboos-bloggen lilla ölavdelning.

Mitt omdöme: Fuller’s London Porter 5,4%

Fuller's London Porter 5,4%Chokladdoftande öl med ett brunbeige skumm som är högt och fylligt. I doften hittas även tydliga toner av kavring, lite vanilj, espressokaffe samt inslag av vörtbröd. Ganska fyllig i doften.

Smaken är lätt rostad och där tonerna av choklad, kavring samt kaffe tycker jag står ut mest. En god, lättdrucken och balanserad porteröl som även har en något krämig munkänsla i sig (och som jag gillar!) och med en ganska kvarhängande eftersmak.

Ett gott och trevligt öl som gärna avnjuts igen! Kanske lite mer fyllighet i eftersmaken finns på den egna önskelistan… 7/10 p

RÅVAROR: Kornmalt
OG
: – | FG: – | IBU: | EBC: – (Vad betyder förkortningarna?)
Mer info: Säljstart 1/10 – 2010

Notering: 221007, FAN – Se alla smakade ölsorter

  SORT: Fuller’s London Porter 5,4%  SB ART.NR: 1634
  TYP: Porter  STYRKA: 5,4%
  PRIS: 26,70 kr  LAND:
  PRODUCENT: Fuller Smith & Turner
 LEVERANTÖR: Arvid Nordquist
  God (Verkligen intressant och här händer det trevliga grejer) 
 

Rating: ★★★★★★★☆☆☆ 7/10 

 

 

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *