Lite ”gubbfirande” på Ardbeg Embassy – 2024

Dagen D är officiellt passerad och man har nu gått och blivit GÖBBE! 😄 (känns ju fortfarande som 25!)

När man som åldrad 50-åring nu dessutom har klivit över på ’dösidan’ så är det väl kanske också så smått så dags att börja tänka över lite grann vad beträffar sitt whiskydrickande och vad man eventuellt vill försöka ’hinna med o få i sig’ och smaka på… (finns ju som bekant ett gäng och massor att välja på i dagens whiskyvärld och sen finns det väl kanske nån oöppnad skåpmat på whiskyhyllan också).

Först vill jag också tacka min familj! som under några riktigt varma dagar så här i slutet av juni har tagit mig med till huvudstaden för en mycket trevlig(!) vistelse med bland annat massor av god mat och dryck i fokus och där givetvis ett besök vid whiskynördarnas stora vattenhål Ardbeg Embassy varit inbokat.

Ardbeg Embassy med ”Den bästa whiskyn, ölen, vinet och maten i en tidlös miljö mitt i Gamla Stan” och med över 500 olika whiskysorter att välja på så är ju whiskyutbudet rejält stort och där prislappen kanske sätter den allra största gränsen givetvis men också lite grann vad man smakat på hittills. 

Min egenutvalda whiskylina som avnjöts tillsammans med familjen blev denna men där det stora utbudet ändå visade sig ha vissa begränsningar då man nu själv har kommit upp i fyrsiffrigt antal sorter… 😋
(man vill ju passa på att fylla några av hålen med osmakade sorter i whiskylistan när chansen ändå ges och där sonen som också var med inte kanske har just Ardbeg som sin allra största favoritwhisky – än…)

Lite "gubbfirande" på Ardbeg Embassy - 2024

Lite ”gubbfirande” på Ardbeg Embassy – 2024

(Smaknoter och poäng för varje enskild whisky kan hittas på bloggen så snart dessa hunnit sammanställas)

AnCnoc 24 yo 46% Glenfarclas 25 yo 43% Arran Single Malt 21 yo 46% Highland Park 21 yo 46% Ardbeg 17 yo The Legendary 40% 

 Glenfarclas 25 yo 43% Arran Single Malt 21 y.o 46% Highland Park 21 yo 46% Ardbeg 17 yo The Legendary 40% 
(högerklicka och välj ”öppna i ny flik” för bilderna ovan om man vill zooma i bilderna ovan)

Ardbeg No 2 6% ABV Pang Pang BreweryEfter att dessa godingar under nån timme eller två hade begrundats, avnjutits och inmundigats och innan matbeställningen så blev vi också givetvis sugna på att smaka på det torvrökiga och unika husölet Ardbeg No: 2 6% ABV Pang Pang Brewery och (som jag tror??) endast finns på plats att köpas här.

Ett om än något lite speciellt öl väldigt gott och där det förutom en hel del trevlig rökig maltighet även kan hittas choklad och kaffetoner med viss sötma och lite beska.

Som många vet så kan man förutom ett trevligt whiskyutbud också njuta av mycket god mat på detta stället också och där mitt val för kvällen föll på en Rydberg på Oxfilé ~ En klassiker i vår tappning. Tärnat kött sprayad med Ardbeg Ten, ölbräserad smålök och senapskräm smaksatt med Ardbeg Ten.

Rydberg på Oxfilé - Ardbeg Embassy

Rydberg på Oxfilé – Ardbeg Embassy

Sist men inte minst och som en fantastisk avslutning på hela födelsedagsfirandet så togs det också ett smakprov och en dram på innehållet ur den unika Ardbeg-tunnan som man har inne på restaurangen och som inhandlats vid en ålder av 6 år och som nu uppnått ca 7 år – Ardbeg Cask X Straight from the barrel at Ardbeg Embassy Stockholm ca 55%

Ardbeg Cask X Straight from the barrel Ardbeg Cask X Straight from the barrel 

Avslutningsvis och återigen en STORT TACK till min familj och till Ardbeg Embassy för denna mycket trevliga och minnesvärda aftonen! Gillar man whisky (och god mat) så kan detta rekommenderas!

Ardbeg Cask X Straight from the barrel ca 55% Ardbeg Embassy - en liten del av den välfyllda (whisky)baren! freddeboos @ Ardbeg Embassy - Juni / 2024

(Visited 80 times, 1 visits today)

2 svar på ”Lite ”gubbfirande” på Ardbeg Embassy – 2024”

    1. Ja, det är ett trevligt ställe med mycket att välja på i whiskyväg! Maten gillades med. 👍😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *