Spirit of Hven Old Hare Swedish Handcrafted Blended Whisky 40,4%

Denna svenska blended whiskyn Spirit of Hven Old Hare Swedish Handcrafted Blended Whisky 40,4% som kom ut under våren 2022 och som har fått sin slutfinish i 6-12 månader på tunnor som har innehållit både spansk rött Gran Reserva vin (80%) och 20% PX-sherry är man ju, trots den låga alkoholstyrkan litegrann nyfiken på. Dessutom inte till en allför stor kostnad heller, vilket ju alltid är positivt!

Detta är en whiskypost baserad på en till whiskybloggen privat införskaffad flaska av denna whisky.

Spirit of Hven Old Hare Swedish Handcrafted Blended Whisky 40,4%
 
 WHISKY:  Spirit of Hven Old Hare Swedish Handcrafted Blended Whisky
 STYRKA:  40,4%  ÅR: 2022  ÅLDER: NAS
 REGION:  Sverige  TYP: Blended  PRIS: 282 kr
 DESTILLERI:  Spirit of Hven  SB-ART NR:   56847
 PRODUCENT:  Spirit of Hven  LEVERANTÖR:  Spirit of Hven
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Europeisk och amerikansk ek – ”Basen är en whisky som är gjord på spannmål som odlats på Hven. Från jord till bord, bryggd, destillerad och fatlagrat på Hven. Vi använder Vete för en sädeswhisky som skall ge vaniljsötma och en viss bitterhet. Vi har Råg för karamell och örtighet och vi använder Majs för blommighet och elegant nötighet. Maltkorn använder vi för vår maltwhisky som bidrar med brödiga toner med inslag av choklad och fruktighet” //Spirit of Hven
Mina omdömen: Spirit of Hven Old Hare Swedish Handcrafted Blended Whisky 40,4%

DOFT: Direkt en maltbrödig ton med en del örtiga inslag och lite söt kolakaramell i botten. Hittar även en del ekfatighet och lite gammalt trä. En något ”oljig” ton hittar också fram med mer tid i glaset. Doftar gott!

SMAK: Lite ledsen i ögat blir man direkt vid första sippen då denna blendedwhiskyn är buteljerad vid låga 40,4% vilket för min del känns som en nackdel och ett stort minus. För här finns bra med god karaktär och där man (jag) önskar betydligt större tryck bakom. Hellre 46% och att själv kunna vattna ner mer vid behov. Kolaknäck, örter och en del spannmålsinslag hittas i en god kombo men där hela smakkänslan som sagt blir lite för tam och väldigt snäll.

EFTERSMAK: Lite mer kryddighet växer fram mot sluttampen där det även tillkommit lite fatbeska och inslag av röda vinbär. Med ytterst lätta hintar av svag oljighet långt där bakom.

HELHET: En ganska snäll men god och relativt smakrik whisky som definitivt hade vunnit på högre buteljeringsstyrka. En lite kul svensk blendedwhisky i den lägre prisnivån och som kan funka som en alldagswhisky men som kanske lite grann riskerar att hamna längre bak i skåpet och som jag i första hand kanske heller köper som present och ger bort till någon som förhoppningsvis uppskattar den något tama smaken mer.

Ev. kommentar: En vanlig korkkork hade förstås också varit ännu bättre än en skruvkork. (Men som å andra sidan i de flesta fall kanske håller bättre). 

TOTALPOÄNG: 14,50 / 20,00 p

(2019) Hade vägarna förbi destilleriet på Hven... Spirit of Hven Hven

Notering: 240617, (FAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 89 times, 3 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *