Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky 46%

Lagom inför den årliga och till Skandinaviens största hårdrocksfestival som äger rum i början av juni (5-8) så lanserades det som vanligt och även i år en speciell hårdrockswhisky:

Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky 46% 

Sweden Rock inledde i november 2023 ett exklusivt samarbete med High Coast Distillery, en av Sveriges mest framstående producenter av Single Malt Whisky. Detta partnerskap sträcker sig över tre år med Live Brands Factory AB som koordinerande partner och High Coast Whisky kommer därmed att producera Sweden Rocks limiterade årswhisky under avtalsperioden. Den 25 mars får vi uppleva det första resultatet av detta samarbete då Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky äntligen lanseras på Systembolaget. Detta är en elegant och lättrökt Single Malt Whisky med toner av bland annat kokos och gräddkola.” // High Coast

Detta är en whiskypost baserad på en privat införskaffad flaska till freddeboos-bloggen.

Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky 46%
 
 WHISKY: Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky 46%
 STYRKA: 46%  ÅR: 2024  ÅLDER: NAS
 REGION: Sverige  TYP: Singlemalt  PRIS: 799 kr
 DESTILLERI: High Coast Whisky  SB-ART NR:   85674
 PRODUCENT: High Coast Whisky  LEVERANTÖR:  Live Brands Factory AB
 ÖVRIG INFO: Fattyp: Bourbonfat och Amerikanska ekfat, Limiterad utgåva: 4000 st
Mina omdömen: Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky 46%

DOFT: Inbjudande maltig ton som har en del fruktighet i sig av bland annat päron och aprikos. Ganska rund och fyllig doft. Kanske även med en liten svag hint av honung runt hörnet.

SMAK: Rund är även smaken även om det finns en liten ton av kryddig hetta som piffar upp och där maltigheten fyller på bakom. Här finns även liten god kolasötma och en ytterst lätt rökighet.

EFTERSMAK: Något litet torrare i avslutningen och där även en del lättare vaniljtoner ifrån bourbonfatet lyser igenom den fortfarande ganska genommaltiga smaken. Gillar smakbilden! Lite mer skjuts ifrån den väldigt lätta rökigheten hade inte gjort nått.

HELHET: Överlag en stabil och välkomponerad whisky som passar fint denna något varmare årstiden. Tycker smakerna har en bra balans och där min enda personliga önskan (givetvis! 😋) vore lite mer tryck ifrån rökigheten och som jag definitivt önskar mera utav. 

TOTALPOÄNG: 16,00 / 20,00

Sweden Rock 24 High Coast Single Malt Whisky 46%

Notering: 240619, (FAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 91 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *