WM Cadenhead’s Knockdhu (2013) 10 yo 46%

En annan trevlig och nyinkommen (23 maj) whisky och som också den har Symposion som svensk leverantör är WM Cadenhead’s Knockdhu (2013) 10 yo 46%. Detta är en  50% Bourbon- och 50% Fino Sherryfatlagrad whisky och med ett ganska lågt limiterat antal flaskor (72 st) som har ankommit Sverige.

”Knockdhu ligger i Speyside och har länge varit ganska undanskymt. Närheten till ett annat destilleri, Knockando, komplicerade marknadsföringen och när man under 1990-talet lanserade sin första singelmalt valde man att byta varumärkesnamn till AnCnoc. AnCnoc har tagit whiskyvärlden med storm och sedan 2019 har man gått upp till sjudagarsvecka. I dag marknadsförs en prisbelönt range i åldrar upp till 35 år” //Symposion

Detta är en whiskypost baserad på en till freddeboos-bloggen inkommet sampleprov (2 cl) av denna whisky.

WM Cadenhead’s Knockdhu (2013) 10 yo 46% WM Cadenhead’s Knockdhu (2013) 10 yo 46%
 
 WHISKY:  WM Cadenhead’s Knockdhu
 STYRKA:  46%  ÅR: 2013  ÅLDER: 10 yo
 REGION:  Speyside  TYP: Singlemalt  PRIS: 769 kr
 DESTILLERI:  Knockdhu  SB-ART NR:   4166801
 BUTELJERARE:  WM Cadenhead´s  LEVERANTÖR:  Symposion AB
 NON CHILL FILTER:  ✔  NO COLORING:   ✔
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: 50 % Bourbonfat, 50 % Fino Sherryfat, Antal flaskor (swe) 72 st
Mina omdömen: WM Cadenhead’s Knockdhu (2013) 10 yo 46%

DOFT: Runda och finstämda nyanser där det förutom lite svaga toner apelsin och hintar av marsipan kommer fram en del fyllig maltighet som även har nånting lite lätt pepprigt i sig. Tycker doften är riktigt god men kanske inte riktigt fullt så kraftfull som jag hade hoppats på.

SMAK :Gillar det lite lätt simmiga utseendet på denna guldskimrande whiskyn och där smaken bjuder på betydligt större fyllighet än doften och där honung och sockerkaka är några av inslagen. Även här kan nånting lite svagt pepprigt anas och där det tillsammans med en del sötare stråk även finns en liten strimma av beska som kommer bakifrån.

EFTERSMAK: Söt, fyllig, svag beska med litet hint av peppar. Landar för min del nånstans kring ”medellångt” avslut och där det även finns lite karamelliga toner att suga på.

HELHET: En i stort sett helt orökig whisky där fokus ligger hos de goda maltiga tonerna och där det även finns en del ”karamellig” sötma att gotta sig åt i denna finstämmiga och ganska runda whiskyn. 

freddeboos.se - sample/varuprovTOTALPOÄNG: 15,75 / 20,00 p

WM Cadenhead’s Knockdhu (2013) 10 yo 46%

WM Cadenhead’s Knockdhu (2013) 10 yo 46%

Notering: 240608, Sample/varuprov, Symposion

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
Join / Follow / Connect:
Twitter Facebook 

(Visited 43 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *