Highland Park 21 yo 46%

Vid mitt privata lilla 50-årsfirande med familjen och på den lilla semestertrippen till Stockholm så smakades det även på denna Highland Park 21 yo 46% och som fanns med i startfältet vid provningen på Ardbeg Embassy. Information om exakt ifrån vilken årgång denna flaskan (som återintroducerades under 2019) var glömdes dock bort att frågas om under denna för övrigt mycket trevliga aftonen. 

Som parentes kan ju också nämnas att den som finns på Systembolaget just nu inte heller anges ifrån vilket årtal den kommer ifrån eller vilken typ av fat det handlar om. Varför gör man inte det? (gäller många sorter!!) Mer djupliggande information finns ju garanterat att hämta ifrån importörerna osv. Detta är nått som jag personligen eftersöker mera utav ifrån vårt spritmonopol – Ge oss gärna så mycket fatinfo osv som det bara går!!! – ”Det kostar för mycket pengar att hålla reda på detta och ha personal som håller reda på allt detta, är säkert svaret man får, men jag säger bara… OCH?? Hur svårt kan det va?

Detta är en whiskypost baserad på en privat inköpt och smakad dram till freddeboos-bloggen.

Highland Park 21 yo 46%
 
 WHISKY:  Highland Park 21 yo
 STYRKA:  46%  ÅR:  ÅLDER: 21 yo
 REGION:  Orkney  TYP: Singlemalt  PRIS: 3900 kr
 DESTILLERI:  Highland Park  SB-ART NR:   56391
 PRODUCENT:  Highland Park  LEVERANTÖR:  Edrington Sweden
 EJ KYLFILTERAD:  (?)  NATURLIGT FÄRGAD:  (?)
 ÖVRIG INFO:  Fattyp: (?)
Mina omdömen: Highland Park 21 yo 46%

DOFT: Honung, svaga toner av lädersoffa, lättare kryddighet med bourbonfat i botten. Ganska tam i doften inledningsvis men växer betydligt med tid i glaset.

SMAK: Honung, lite apelsin och med en hint av läder nånstans lite längre bak. Även en liten lätt kryddig ton kan också hittas (ingefära?).

EFTERSMAK: Känns något lite för kort i eftersmaken. Lite blek doft. (Utan vatten skall tilläggas!) Lite aprikosig,

HELHET: Blommar ut betydligt med vatten och där även en lätt apelsinaktig liten rökton kommer fram med tid i glaset. (Bör helt helst ges minst 30 minuter innan man ens funderar på att närma sig den, då blir man rikligt belönad. Även ett par försiktiga frivilliga droppar vatten kan också höja betyget något)

Ev. kommentar: I denna lineupen kändes denna väldigt blek i doften innan den vattnas med ett par droppar vatten och som verkligen öppnade upp den och fick den att blomma ut betydligt. Huruvida denna whiskyn är färgad eller kylfiltrerad eller inte kunde heller inte riktigt kommas fram till där och då och då jag inte hade tillgång till själva boxen som kanske(?) innehåller vidare info om just detta.

TOTALPOÄNG: 16,75 / 20,00

Highland Park 21 yo 47,5%   

Notering: 240625, Lite ”gubbfirande” på Ardbeg Embassy (FAN)

[Musiktips – från freddeboos-playlist – TUNGGUNG ]     
 logga_freddeboos
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / Instagram

…och hälsa gärna på oss i whiskyklubben:
AWC-logga
⇢ Join / Follow / Connect: ⇠
Twitter / Facebook / 

(Visited 54 times, 1 visits today)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *